Euro na Poljudu za 30 milijuna eura: Baldasar prošli tjedan umirao od smijeha, danas najavio kandidaturu Splita za EP 2020.!

Foto: HINA

ŠTO LI se mota po glavi splitskog gradonačelnika Ive Baldasara? Prošli tjedan umro je od smijeha kada je čuo da su u Dubrovniku sa šefom UEFE Platinijem dogovarali kandidaturu Hrvatske, pa tako i Splita, za Europsko prvenstveno u nogometu 2020. godine.

Baldasar prije tjedan dana: Kakva kandidatura?!

"Kakva kandidatura? U kojem sportu? Nogometu?! Da, da, to je rješenje. Gradit ćemo novi stadion", nije sebi mogao doći Baldasar od zaprepaštenja da se netko u ovoj situaciji, kako u državi, tako i u Gradu Splitu, sjetio jednog takvog mega projekta koji zahtjeva pozamašnu investiciju.

Stav je bio razumljiv, Split se u ovom trenutku na sportskom planu muči s KK Splitom, HNK Hajdukom, a iznad svega, katastrofom sa Spaladium centrom i zatvorenom dvoranom koja trune i generira nove troškove, povrh 350 milijuna kuna, koliko je koštala sama gradnja za potrebe Svjetskog prvenstva u rukometu 2009. godine.

Situaciju dodatno usložava gradski proračun koji se s milijardu kuna stanjio na svega 700 milijuna kuna, kao i brojne obveze i dubioze naslijeđene od prethodnih garnitura. Kako za hladni pogon Grada Splita treba minimum 400 milijuna kuna, jasno je da Baldasar strepi od bilo kakvog novog izdatka, a pogotovo megalomanskih ideja koji bi Split ponovno mogli zaviti u crno...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Baldasar danas: Split je zaslužio kandidaturu

Ipak, mišljenje je o kandidaturi za EP 2020. promijenio u manje od tjedan dana. Jedan od sudionika dogovora s Michelom Platinijem, ministar obrazovanja Željko Jovanović danas je u Splitu zajedno s Baldasarom najavio kako će Split ipak ući u kombinaciju i to zahvaljujući obnovi Poljudske ljepotice, za koju će trebati izdvojiti između 30 i 100 milijuna eura! Prava sitnica!

Baldasar je danas uvjeravao kako ne treba brinuti, jer većinu sredstava kane povući iz EU fondova, a manjim dijelom u obnovi bi sudjelovala i državna riznica.

Splitski gradonačelnik smatra da je Poljudska ljepotica zaslužila obnovu, jer se u stadion proteklih godina vrlo malo ulagalo pa je njegov mandat dočekao u žalosnom stanju, a mišljenja je i kako Split, kao prvi sportski grad u državi, zaslužuje kandidaturu. Kako li se toga nije sjetio prošlog tjedna kada su ga prvi put pitali o mogućnosti da Split bude domaćin EP 2020. godine? Što se promijenilo u tih par dana?

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara