Eurobasket 2015. u Hrvatskoj? "To bi bilo ostvarenje naših snova"

Foto: HINA

ZBOG situacije u Ukrajini smotra najboljih košarkaša Europe možda se neće igrati u toj zemlji. FIBA još uvijek nije donijela odluku, odnosno ostavila je otvorenu tu mogućnost da ipak sve na kraju bude u Ukrajini, objasnio je glavni tajnik HKS-a, Željko Drakšić.

"Ukrajina još nije odustala od EP. Oni imaju probleme, a o tome se razgovaralo i u FIBA-i. Njihova je odluka da do 15. svibanj moraju reći mogu li ili ne mogu organizirati EP. Tada će se dogoditi i novi ustroj FIBA-e i i Ukrajina će se tada izjasniti", kaže Drakšić i pojašnjava: "Bude li odgovor iz Kijeva negativan onda će se raspisati novi uvjeti po kojima se mora organizirati EP, a zajednička kandidatura Francuske, Italije, Njemačke i Hrvatske ili pak samostalno Hrvatske bi tada došla na razmatranje", informirao nas je Drakšić.

"Danas je situacija takva da smo se svi mi javili FIBA-i pismom da želimo pomoći u organizaciji jedne skupine ili možda cijelog prvenstva. Nekakvi konkretni razgovori između nas nisu se još dogodili."FIBA se uvijek, kad su ovakva natjecanja u pitanju, pokušava osigurati i traže garanciju Vlade da će prvenstvo biti dobro organizirano. HKS je, još uvijek neformalno, već i taj korak napravio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Jesmo. Međutim, u Ministarstvo, da bi bilo službeno, treba ići s argumentima i parametrima koje će FIBA propisati 15.5. kako bi bilo u ozbiljnom tonu bilo prezentirano Vladi, koja jedina može biti garancija da će prvenstvo biti organizirano. Za dobivanje prvenstva domaćin mora položiti FIBA-i osam milijuna eura što će sada biti sigurno manje ako Ukrajina odustane", smatra Drakšić.

"To je veliki novac. Hrvatska mora naći partnera FIBA-i koji će to platit. To je cifra koja je bila prije tri godine i sigurno je sad drugačija, a sigurno je i to da je sad puno povoljnije. Ne bih kalkulirao o svotama već ćemo to prezentirati kad to dobijemo i službeno."

Repeša: Imamo izuzetno dobru reprezentaciju, mlade koji dolaze...

Izbornik Jasmin Repeša objasnio je što bi i koliko to značilo našim igračima.

"Dečkima i meni kao izborniku to bi bilo ostvarenje snova. Mogu samo zamisliti što bi bilo da se to događa u Hrvatskoj. Imamo izuzetno dobru reprezentaciju, mlade koji dolaze, a možemo biti još bolji. Treba zadržati kemiju momčadi i imati dobre programe. Naravno, da budu svi zdravi i faktor sreće je vrlo bitan", poželio je izbornik Repeša. Ne preostaje ništa drugo nego čekati 15. svibanj.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara