Evo kako se splitska policija oprašta s Mamićem, a kako s navijačima: Zdravku poljupci, BBB-ima pretres i snimanje

Screenshoot: Twitter

Video: sportnetwork.rs

ZDRAVKO MAMIĆ nakon zagrebačke, zaveo je i splitsku policiju.

Snage reda na utakmicama u metropoli služe da bi pazile na komociju Dinamovog gazde, a one u Splitu samo su gledale dok je Mamić provocirao publiku izazivački slaveći Dinamov gol na Poljudu preskakanjem ograde lože i teatralnim sprintevima po tribini.

Kada se situacija zagužvala, odnosno kada je na Mamića nasrnuo vremešni Ivo Bego, a prema Dinamovom izvršnom predsjedniku krenuli i drugi agresivni domaćin, specijalci su brzom akcijom izvukli Mamića iz lože. Nakon prosvjeda zbog brze i neudobne evakuacije, jednom od policajaca u civilu koji ga je spasio, zahvalio se poljupcem.
Dvjestotinjak metara dalje, odnosno na jugozapadu Poljuda, potpuno drugačija slika policijskog postupanja prema dinamovcima, točnije BBB-ima na izlasku s dijela tribine za gostujuće navijače:
 
Iako Boysi, za razliku od Mamića, nisu radili nikakve izgrede, s tribine su morali izlaziti jedan po jedan, kako bi policija od svakog ponaosob uzela podatke, a morali su i pozirati za datoteku MUP-a.
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Prije utakmice, gostujući navijači također su na Dugopolju snimani i pretresani do gole kože.
 
Očigledno za navijače s tribine i navijača iz lože vrijede drukčija pravila. 
 
Splitska policija Indexu je potvrdila da Zdravko Mamić nije tijekom utakmice bio pod posebnom zaštitom, iako se dalo vidjeti (a dio se vidi i na gore priloženoj snimci) da su policajci u civilu cijelo vrijeme uz Dinamovog gazdu. Jednom od njih Mamić je udijelio čak i poljubac.

"Policijski službenici, zabilježeni fotoaparatima i kamerama različitih medijskih kuća tijekom incidenta u svečanoj loži, nalazili su se na navedenom mjestu temeljem plana osiguranja i sukladno dugogodišnjoj praksi na utakmicama povišenog sigurnosnog rizika, bez obzira na klubove koji gostuju na nogometnom stadionu Poljud. Isto tako, i na drugim segmentima stadiona, u sklopu osiguranja, angažiraju se službenici u civilnoj odjeći, sve u skladu sa taktikom postupanja policije. Dakle, ne radi se o tjelesnoj zaštiti pojedinaca, nego o redovnim policijskim poslovima na športskom javnom okupljanju. Policijski službenici su navedene prilike intervenirali sukladno poslovima i ovlastima policije", priopćili su nam u policiji, dodajući da kriminalističko istraživanje nastavno na sukob u svečanoj loži, nakon kojeg su privedene tri osobe, još uvijek traje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara