Evo zašto Euroliga želi Ruse: Budžet CSKA 44 milijuna eura!

Evo zašto Euroliga želi Ruse: Budžet CSKA 44 milijuna eura!

Foto: AFP

PREMA pisanju ruskog Sport Expressa moskovski košarkaški klub CSKA imat će na raspolaganju 44 milijuna eura za nadolazeću sezonu.

Čak 27 milijuna predviđeno je za plaće igračima, dok je malo manje od dva milijuna namijenjeno za trenera i njegove pomoćnike. Ostatak novaca ostaje za dovođenje pojačanja i ostalih troškova vezanih za momčad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

CSKA će od televizijskih prava zaraditi 370 tisuća eura, milijun od prodaje ulaznica za utakmice, 34 milijuna od investitora i sedam milijuna od sponzora.

Himki će imati drugi najveći budžet sa 18,5 milijuna eura. Lokomotiv Kuban bit će treći, no nije objavljeno o kojoj se svoti novaca radi.

Ruski klubovi spremaju se za skorašnju budućnost kada bi, u roku od godinu-dvije, trebali dobiti dodatnog predstavnika u Euroligi nauštrb hrvatskih, slovenskih i srpskih klubova čiji bi prvaci prema posljednjem prijedlogu ULEB-a trebali izgubiti izravno mjesto u elitnom natjecanju. Za mjesta u Euroligi hrvatski će se klubovi, prema tom novom planu, boriti kroz regionalnu Jadransku ligu koja će davati dva predstavnika.

Predsjednik HKS-a prije dva dana je za Index potvrdio kako su "Rusi velesila, a Euroliga je već odlučila, i ništa se ne može napraviti".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara