Evo zašto su Boysi napustili Maksimir: "Ovo nije palo na pamet ni komunistima ni Canjugi"

Evo zašto su Boysi napustili Maksimir: "Ovo nije palo na pamet ni komunistima ni Canjugi"

Foto: Hina

SAMO najhrabriji su u subotu popodne odlučili otići na maksimirski stadion kako bi pogledali utakmicu između Dinama i Slavena, a oni najvjerniji, oko dvjestotinjak Bad Blue Boysa, zauzeli su svoje mjesto na istočnoj tribini s koje su nekoliko minuta prije utakmice demonstrativno otišli.

> Dinamo se uz hat-trick Soudanija lako obračunao sa Slavenom, Boysi potjerani s Maksimira


Naime, BBB-i su se tek smjestili na tribini, a službeni spiker je preko razglasa zatražio od njih da sjednu na svoja mjesta, onako kako to piše na njihovim ulaznicama. Boysi su umjesto toga odlučili napustiti stadion, ali nisu otišli doma nego su počeli s navijanjem ispred stadiona.

U ovoj priči zanimljiv je jedan detalj, službeni spiker nije tražio od navijača na zapadnoj i sjevernoj tribini da se sjednu na svoja mjesta, nego samo od navijača koji su bili na istočnoj tribini. Dinamo se, očito, uplašio da će Boysi skandiranjem "HNS pederi" i "Mamiću cigane" izazvati prekid utakmice. Podsjećamo, Hrvatski nogometni savez nedavno je izdao naredbu svim sucima da prekinu utakmicu ukoliko dođe do rasističkog ili bilo kakvog drugog vrijeđanja na tribinama.

"Gosti iz Švedske osjetili što gazda hrvatskog nogometa radi u interesu svoje obitelji"

"I tako smo dočekali ono što na pamet nije palo ni komunistima ni Canjugi...zabranjeno okupljanje i navijanje na našem stadionu. Isprike gostima iz Švedske, ali eto osjetili su zajedno s nama što gazda hrvatskog nogometa radi u interesu svoje obitelji", napisali su na službenoj Facebook stranici članovi inicijative Zajedno za Dinamo.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara