Farsa koja nema (?) kraja: Hajduku opet odgođena suspenzija!

Foto: Nikša Stipaničev / Cropix

PARALELNO s onom oko Luke Modrića, nastavlja se i sapunica na relaciji Šubićevac - Poljud. Najnovija vijest glasi: Hajduku je opet odgođena suspenzija, ovaj put do 31. kolovoza što znači da će Bijeli gotovo sigurno u nedjelju igrati protiv Osijeka na svom terenu.

Takvu odluku donijela je Disciplinska komisija HNS-a, koja je na čelu s predsjednikom Tinom Doličkim uvažila prijedlog Šibenčana da se Splićani liše suspenzije na dodatnih tjedan dana, nakon što je prethodna odluka vrijedila do 24. kolovoza.

Podsjetimo, Hajduk je dužan, ili bolje reći bio dužan, Šibeniku uplatiti četiri milijuna i 700 tisuća kuna na ime transfera Ante Rukavine u Panathinaikos (najveći dio tog iznosa otpada na kamate) sve dok Porezna uprava nije donijela odluku kako zbog blokiranog računa Šibenika taj novac mora uplatiti u državni proračun.

Šibenska utrka s vremenom

Čelni ljudi Šibenika, predsjednik Pauk i direktor Karađole, htjeli su da im Hajduk uplati novac na račun odvjetničke kuće koja ih zastupa kako bi spriječili da im država uzme novac koji joj duguju, ali je Porezna uprava rekla: Stop!

Stoga su na Šubićevcu odlučili pokušati spasiti novac preoblikovanjem kluba u sportsko dioničko društvo - učinit će sve da im to uspije do kraja mjeseca pa bi spomenuta 4.7 milijuna kuna završila na računu Grada Šibenika, koji bi postao većinski vlasnik kluba i preuzeo njegove obveze prema državi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara