Gibraltar traži pomoć od HNS-a, Šuker im ponudio utakmicu s Hrvatskom

Foto: HNS

PREDSTAVNICI Hrvatskog nogometnog saveza na čelu s predsjednikom Davorom Šukerom danas su ugostili delegaciju Nogometnog saveza Gibraltara. Tamošnji savez nada se kako će u svibnju ove godine na Uefinom kongresu postati punopravna članica Uefe, a s tim ciljem u vidu njihova delegacija posjetila je u proteklih šest dana čak pet zemalja u regiji kako bi upoznali nogometne saveze o svojim aktivnostima, ciljevima i projektima.

Predsjednika Nogometnog saveza Gibraltara Garetha Latina, glavnog tajnika Richarda Manninga te izvršnog direktora Dennisa Beisioa, u prostorijama Hrvatskog nogometnog saveza ugostili su predsjednik HNS-a Davor Šuker, voditeljica međunarodnih poslova i licenciranja  Ivančica Sudac i direktor reprezentacija Zorislav Srebrić.

Gareth Latin istaknuo je kao glavni razlog njihove ambicije za članstvom u Uefi želju da se djeci pruži šansa i pokaže kako je moguće ostvariti karijeru i u nogometu. Predstavnici NS Gibraltara predstavili su i planove za izgradnju nacionalnog stadiona na samom rubu Europe koji je ključan projekt za razvoj nogometa u Gibraltaru jer je zamišljen kao "nogometno selo" koje bi osim stadiona za 8.000 ljudi sadržavalo i druge nogometne terene, brojne urede i druge sadržaje.

Šuker: Mi u Hrvatskoj znamo koliko je značaj nogometne utakmice

Predsjednik HNS-a Davor Šuker izrazio je dobrodošlicu gostima iz Gibraltara:

"Mi u Hrvatskoj najbolje znamo koliki značaj ima samo jedna nogometna utakmica. Želimo vam sve najbolje u nastojanjima da postanete članica Uefe i vjerujem da bismo već u 2015. godini mogli odigrati međusobnu utakmicu, kvalifikacijsku ili prijateljsku."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivančica Sudac ponudila je konkretnu pomoć kroz edukaciju, razmjenu iskustava, upoznavanje s propisima i zahtjevnim procesima poput licenciranja što su gosti iz Gibraltara rado prihvatili.

"Učimo od HNS-a"

Predsjednici Šuker i Latin izmijenili su potom i prigodne darove, a predsjednik NS Gibraltara izrazio je nakon sastanka svoje zadovoljstvo s postavljenim temeljima buduće suradnje:

"Cilj ovih sastanaka jest izgradnja odnosa s nacionalnim savezima i sjajno je što nam je predsjednik Šuker dao šansu za to. Očekujemo postati punopravni članovi Uefe krajem svibnja i tako dati djeci priliku da ostvare karijeru u nogometu. Vrlo smo zadovoljni što ćemo imati prigodu učiti od Hrvatskog nogometnog saveza jer tek krećemo i moramo naučiti kako određeni procesi u nogometu funkcioniraju."

Što će Šukeru reći Španjolci?

Na nogometno međunarodno priznanje Gibraltara nemilo gledaju Španjolci, koji se protive zbog povijesnih pretenzija na danas britanski teritorij. Španjolska će u svojoj borbi imati podršku pojedinic članica UEFA-e poput Srbije, koja s druge strane dobiva jaku potporu u borbi protiv priznavanja nogometnog saveza Kosova. Ova turneja dio je kampanje tamošnjeg saveza da se izbori za svoju poziciju i pravo na dio financijskog kolača od FIFA-e i UEFA-e. Ulozi su veliki i svaki svaki glas bit će im bitan.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara