Gobac udario po reprezentativcima: Kad naši igrači prestanu pušiti, pobijedit ćemo Francusku

Foto: Hina

HRVATSKA rukometna reprezentacija početkom travnja igrat će na turniru u Švicarskoj. Izbornik Slavko Goluža odlučio se da će na ovu akciju voditi kombinaciju starijih i iskusnijih, te onih koji se moraju dokazati da bi bili u kadru za velika natjecanja.

"To je prilika igračima koji su skrenuli pažnju na sebe igrama u svojim klubovima. Napravili smo mix između starijih i iskusnijih igrača i onih igrača koji su bili na širim popisima, ili nisu bili. Tamo idemo s vrlo jasnim nakanama. Sigurno je da rezultat nije u prvom planu ali mi idemo svaku utakmicu pobijediti", najavio je Goluža.

Ponovno bez Lackovića

Na pripreme nije pozvan Blaženko Lacković kojeg je izbornik prije zadnjeg Eura otpustio s priprema.

"Nikad nije u pitanju bila Lackovićeva ozljeda. Meni je jako žao što se ta dezinformacija širi, ali to nikad nije bilo iz mojih usta rečeno i ja bih tu temu završio".

"Slučaja Lacković" se dotakao i dopredsjednik HRS-a Zoran Gobac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Blaženko Lacković je došao totalno nepripremljen kao i mnogo naših igrača na pripreme u Umag", rekao je Gobac i nastavio: "Reprezentativci nam ne žive sportski i puše, a to ćemo od sada zabranit", referirao se dopredsjednik i povukao paralelu s reprezentacijom Francuske.

"Naši igrači nisu isti sportaši kao što su Francuzi"

"Vrlo interesantno je nakon utakmice vidjeti francuske igrače i naše igrače. Njihovu, neću reći pripremu, nego njihov odnos prema svom tijelu. Neće više biti pušenja. Pušenje ćemo morat odmaknuti pogotovo iz svlačionice. Loše navike koje igrači donose iz klubova morat ćemo eliminirati", zaprijetio je Gobac.

Čarobna formula kako se osloboditi kompleksa Francuske je, dakle, nađena.

"Naši igrači nisu isti sportaši kao što su Francuzi. Onog trenutka kad budemo isti sportaši kao oni, Francuzi nam neće biti do koljena. Mi kad smo spremni, mi nemamo protivnika", završio je s optužbama Gobac.

Popis za turnir u Švicarskoj:

Golmani: Ivan Stevanović, Mate Šunjić
Lijeva krila: Manuel Štrlek, Lovro Šprem
Desna krila: Ivan Čupić, Nik Tominec
Pivoti: Igor Vori, Željko Musa
Lijevi vanjski: Jakov Gojun, Ivan Slišković, Damir Bičanić, Igor Vujić
Srednji vanjski: Domagoj Duvnjak, Luka Cindrić
Desni vanjski: Marko Kopljar, Šime Ivić

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara