Gračan upozorava: Dinamu prijete još veći problemi

Foto: HINA

NAKON utakmica u Europa ligi Rijeka slavi svoje nogometaše, a u Zagrebu su se već navikli na poraze Dinama.

"Modri" su kao dobar gost na utakmici s Ludogorecom u Sofiji isporučili svoje darove na samom travnjaku. Ne jedan, ne dva, već tri laka komada u vlastitoj mreži, a sukladno time i tri boda - poklonili su domaćinu vratar Zelenika i cijela modra obrana.

"Nije dobro u Dinamu, pojavila se nervoza na samom početku prvenstva, smjene, itd. Normalno da sve to utječe na cjelokupnu situaciju i na igrače", rekao je za Media servis bivši trener Dinama i Rijeke, Nenad Gračan.

Problem u Maksimiru nisu samo porazi, smatra Gračan.

"U Dinamu su problemi i kad se pobjeđuje. Uvijek se tražilo da se dobro igra, a sad su problemi još veći. Misle, vjerojatno da će to samo po sebi doći. Međutim ništa u životu ne dolazi na takav način. Moraju se staviti u službu kluba, nogometa i više željeti pobjedu."

Sammir spada u kategoriju onih koji kad igraju izgledaju kao da su na prisilnom radu u Zagrebu.

"Puno oscilacija, nema kontinuiteta. Treba tu naći, u psihološkom smislu neko rješenje da ga se ponovno probudi i vrati na nivo koji on ima."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo lošim rezultatima i HNL pravi uzbudljivijim.

"Ako se nešto pod hitno ne promijeni u Maksimirskoj 128, Dinamo bi mogao zapasti u još veće probleme. Rijeka je u jednom zanosu, zaletu i sigurno je da Dinamu neće biti lako ni obraniti titulu. Tu je još i Hajduk, liga 10 je zanimljiva i specifična, prema tome Dinamo neće biti na nivou na kojem smo navikli ranijih godina", poručuje Gračan.

"Rijeka je posložena"

S druge strane, poput odlično uglazbljene filharmonije na čelu s dirigentom Matjažom Kekom izgledala je Rijeka sinoć u remiju 1:1 protiv jakog Betisa u Europskoj ligi. Sve je to rezultat dobrog ustrojstva kluba, smatra Gračan.

"Postoji hijerarhija u klubu i momčad onda daje određene rezultate, sigurno da ovaj bod protiv Betisa daje samopouzdanje ne samo na euro utakmicama već i u našoj ligi."

Osim borbenosti i davanja zadnjeg atoma snage na utakmicama dodatni adrenalin igračima daje riječka publika s najglasnijom dijelom Kantride - Armadom.

"Dolazile su i veće momčadi na Kantridu i znaju da na Kantridi nije lako igrati pred uzavrelom atmosferom i šteta da se jučer, uz malo sreće nije pobijedilo."

Hrvatske klubove u Europa ligi pratite na Indexovoj temi!

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara