Grossu u trileru Adelbodena prva pobjeda u karijeri, Zubčić izletio, Kostelić 18.

Grossu u trileru Adelbodena prva pobjeda u karijeri, Zubčić izletio, Kostelić 18.

Foto: Getty Images / Guliver image 

VRIJEME i jaki snijeg stvorili su uvjete za ludi dan u Adelbodenu. Već je prva vožnja najavila dramu na kraju. Nakon Fritza Dopfera, koji je otvorio prvu vožnju slaloma i sačuvao vodstvo nakon prve vožnje, redom su sa staze izlijetali Mario Matt (peti put ove sezone), vodeći slalomaš svijeta Neureuther, Axel Baeck...

Izletio je i naš Filip Zubčić. S visokim startnim brojem (54) nije uspio svladati donji dio staze. Kostelić je startao 19., kasnio je skoro tri sekunde u prvoj vožnji, a u drugoj se izborio za 18. mjesto na kraju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slavio je Setano Gross, u triler završnici. Bio je brži od Dopfera svega dvije stotinke, a Marcel Hirscher za NIjemcemije, pak, zakasnio samo jednu stotinku. 28-godišnji Talijan je ostvario svoju prvu pobjedu u Svjetskom kupu, a Hirscher je učvrstio vodstvo u ukupnom poretku. 

Austrijanac ima 836 bodova, dok je specijalist za brze discipline Norvežanin Kjetil Jansrud, koji nije nastupio, na drugom mjestu sa 624 boda. U hrvatskom timu najbolje je plasiran Filip Zubčić, koji je na 60. mjestu sa 61 bodom, dok je Kostelić 75. sa 32 boda na kontu. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara