Guardiolin Bayern u dva sustava: Napadačkom, ali bez Mandžukića i 3-3-3-1, s njim kao jedinom špicom!

Guardiolin Bayern u dva sustava: Napadačkom, ali bez Mandžukića i 3-3-3-1, s njim kao jedinom špicom!

Screenshot: Bild

KAKO će Bayern, prvak Europe i vladar Njemačke, igrati pod Guardiolom, autorom nepobjedive Barcelone? Pitanje je to koje intrigira sve ljubitelje nogometa, a nakon prvih test-utakmica, naziru se konture Pepovog Bayerna.

FC Hollywood odigrao je do sada dvije lagan provjere, Fanklub Wildenau razbio je 15:1, a niželigaša Regen s nešto manjih 9:1. Na tim utakmicama novi trener iznenadio je novim taktičkim postavkama

Cijelu utakmicu u Wiedenu i prvo poluvrijeme u Regenu, igrao je 4-1-4-1, u napadačkom sustavu, ali bez klasičnog napadača, tako da možemo govoriti i o Del Bosqueovih 4-6-0.

Kao što mu je prije nekoliko dana Guardiola prišapnuo, njegov "Messi" u ovoj postavi bio je Franck Ribery, najistureniji u momčadi. Igrač koji je kao lijeva polušpica u Heynckesovih 4-2-3-1 prošle sezone, bio najbolji igrač Bundeslige, odlično se snašao i u ovoj ulozi, u kojoj je imao potpunu slobodu, a i cijela momčad djelovala je moćno i nezaustavljivo. Jasno, igrali su protiv neozbiljne družine, a ne prave momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mario Mandžukić puno je zadovoljniji sastavom koji je Guardiola izveo u prvom poluvremenu kod Regena, jer u postavi 3-3-3-1, on bi bio jedini napadač, a iza njega, kao prošle sezone, s desna na lijevo, Robben, Muller i Ribery.

Razlika je što bi kod Guardiole u sredini uz Schweinsteigera igrali Lahm i Alaba, koji bi otvaranjem prema bokovima dodali novu ofenzivnu kvalitetu, koja bi posebno do izražaja dolazila u Bayernovim kontrama. Tada bi u prvoj i drugoj napadačkoj liniji, na protivnika jurišalo čak šest veznjaka i jedan napadač!

Igrači za sada odlično prihvaćaju Guardioline novotarije, pa je Ribery rekao da je oduševljen koliko Guardiola ima ideja,  dok je Muller rekao da su pripreme sjajne prilike za eksperimente poput ovih, koji se onda mogu dalje uvježbavati.

Pri tome će Guardioli još neko vrijeme nedostajati ozlijeđeni Mario Gotze, itekako iskoristiv u obje postave, kao i trojac s Kupa Konfederacija (Dante, Javi Martinez, Luiz Gustavo), koji propušta pripreme u talijanskom Trentinu, gdje će Guardiola uvježbavati momčad od 4. do 12. srpnja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara