HNS kažnjava Hajduk i Split jer su "samoinicijativno" napustili finale juniorskog Kupa?!

HNS kažnjava Hajduk i Split jer su "samoinicijativno" napustili finale juniorskog Kupa?!

Foto: Miro Gabela / hajduk.hr

HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ oglasio se priopćenjem nakon što je Hajduku i Splitu zabranjeno odigravanje finala juniorskog Kupa na Kantridi.

Iako propozicije to jasno nalažu, utakmica gradskih rivala nije odigrana u uvertiri seniorskog finala Hrvatskog kupa, jer je to zabranio Grad Rijeka kao vlasnik stadiona. Razlog su, navodno, loši vremenski uvjeti.

HNS-ovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

Finalna utakmica Hrvatskog kupa za juniore između momčadi Splita i Hajduka trebala se odigrati kao predigra finala seniora na glavnom terenu stadionu Kantrida. U pripremi utakmice, HNS je obavio niz razgovora s NK Rijekom i Gradom Rijekom kao domaćinima susreta s ciljem provođenja navedene odluke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neposredno uoči utakmice, došlo je do pogoršanja vremenskih prilika zbog čega je domaćin, Grad Rijeka, izdao priopćenje kako je na temelju stručne analize ocijenjeno kako je nemoguće odigrati dvije utakmice na glavnom terenu u istom danu.

HNS je odmah predložio klubovima odigravanje utakmice na terenu „Robert Komen“, što je odbijeno od strane obje momčadi koje su samoinicijativno napustile grad u kojem se trebala igrati finalna utakmica.

Hrvatski nogometni savez trenutno je u postupku prikupljanja svih izvješća službenih osoba i utvrđivanja okolnosti u kojima je došlo do neodigravanja utakmice i kada bude imao sve relevantne informacije objavit će koje će mjere poduzeti. HNS će utvrditi potencijalnu odgovornost klubova i odgovornih osoba koji su odbili odigrati utakmicu uvjetujući odigravanje na glavnom terenu stadiona Kantrida i potom samovoljno napustili mjesto odigravanja susreta.

Hrvatski nogometni savez će u najkraćem roku odrediti vrijeme i lokaciju odigravanja finala Hrvatskog kupa za juniore.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara