HNS mora izbaciti Lokomotivu iz lige!? Mamić im je predsjednik, a e-mail adresa nklokomotiva@nk-dinamo.hr

Foto: Index

SPORTSKA INSPEKCIJA naređuje HNS-u u roku od 15 dana ukinuti Lokomotivi prvoligašku licencu za sezonu 2009./10, a Hrvatskom dragovoljcu za tekuću 2013./14. sezonu.

Sportska inspekcija je dokazala ono što je Index godinama analizirao - pupčanu vrpcu između Dinama i Lokomotive!

> Dossier Lokomotiva: Transferi su kanal za pumpanje novca? Dinamo "pokloni" igrača, pa ga kupi nazad

> Dossier Lokomotiva: Kako se financira klub "bez sponzora, navijača i transfera"?

Hrvatski nogometni savez u roku od petnaest dana mora Lokomotivu i Hrvatski dragovoljac praktično isključiti iz natjecanja Prve HNL, odnosno neizravno pet zadnjih prvenstava proglasiti neregularnim. Sportska  inspekcija u rješenju naređuje Hrvatskom nogometnom savezu i usklađivanje Statuta od 5. srpnja 2012. godine s odredbama Zakona o sportu, te ukidanje licence NK Vinogradaru za Drugu HNL u sezoni 2013./14, što bi značilo proglasiti i tekuću drugoligašku sezonu neregularnom.

Sportska inspekcija za Index je poručila: Rješenje je išlo iz Ministarstva, mi nismo izdali rješenje!

Sportska inspekcija utvrdila je da NK Lokomotiva koristi email adresu nklokomotiva@nk-dinamo.hr, da je licenca za trenera seniorske momčadi dostavljena preporučenom poštom s povratnicom na adresu Maksimirska 128, što je adresa Dinama, da u spomenutom razdoblju glavni direktor i ovlaštena osoba za zastupanje Lokomotive, Božidar Šikić, istodobno ima zaključen ugovor o obavljanju poslova stručnog savjetnika Nogometne škole Dinama, da je predsjednik Lokomotive Tin Dolički istodobno i član Izvršnog odbora Dinama, da je pregledom dokumentacije za licenciranje uočen dokument na kojemu je navedeno da je tražitelj licence za natjecateljsku godinu 2009./10. Lokomotiva, koja je osnovana kao Udruga građana za obavljanje sportske djelatnosti, da je predsjednik iste Zdravko Mamić, a potpredsjednici Damir Vrbanović i Zoran Mamić.

Jovanović za Index: Sportska inspekcija odradila je posao sukladno zakonu i nastavit će i dalje beskompromisno raditi

Kontaktirali smo i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta...

"Sportska inspekcija odradila je svoj posao sukladno zakonu i važećim propisima . Na ovaj način MZOS pokazuje da je osnivanje sportske inspekcije bio pun pogodak i jedini način uvođenja reda u sport . Sportska inspekcija i dalje ce beskompromisno nastaviti raditi svoj posao, a svi savezi i klubovi dužni su poštivati odluke inspekcije i uskladiti svoje akte i poslovanje sa važećim zakonima i propisima", rekao nam je ministar Željko Jovanović koji se nalazi u Mostaru.

HNS za Index: Uskoro priopćenje

Rješenje je doneseno temeljem inspekcijskog nadzora nad poslovanjem Hrvatskoga nogometnoga saveza.

"Rješenje je tek stiglo u Savez, analizira ga pravna služba i nakon toga ćemo, što je prije moguće, reagirati priopćenjem", rekao nam je glasnogovornik HNS-a Tomislav Pacak.

Najbogatiji sportski savez u državi je pod nadzorom inspekcije bio u srpnju prošle godine.

Podsjetimo, Dinamo je poklanjao Lokomotivi igrače, a zatim ih je kupovao nazad i tako financirao svoju filijalu. Takav je slučaj Marcela Brozovića koji je u dva navrata plaćen ukupno 18.2 milijuna kuna. Iz Lokomotive su tada za Index otkrili da su Brozovića prodali samo jedanput.

Dinamo plaćao Lokomotivinog direktora?!

Portal Zagrebancija objavio je dokument iz 2009. godine koji dokazuje vezu Dinama i Lokomotive. Riječ je o poslovno - sportskoj suradnji, a Dinamo je Lokosima ustupio čak Božidara Šikića na funkciju direktora i to bez naknade. Znači, Dinamo je isplaćivao plaću direktoru Lokomotive!

Ovako su govorili u Dinamu 2009. godine:

"Dinamo je vrlo dobro upoznat s regulativom pravilnika o nogometnim natjecanjima te sa sigurnošću možemo reći da ne postoji zapreka da Lokomotiva bude u prvoligaškom natjecanju."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara