HNS oštro kaznio sudačke krvnike Hajduka i Istre: Ljubičić i Šimčić do kraja sezone neće suditi prvu ligu

Foto: Hina

"DOMAGOJ LJUBIČIĆ i Zlatko Šimčić kao najiskusniji suci Prve HNL, od kojih se očekivalo da budu nosioci kvalitetnog suđenja, brišu se s liste suđenja Prve HNL za sezonu 2014/15, zbog grešaka na štetu Hajduka i Istre", najvažniji je zaključak Komisije nogometnih sudaca HNS-a nakon što je obavila analizu suđenja u prva tri kola prve lige.

Povjerenik za suđenje Prve HNL Ivan Peraić poručio je kako glavni i pomoćni suci Prve HNL nisu u potpunosti poštivali naputke s nedavno održanog seminara u Sv. Martinu na Muri iz čega je proizišlo slabije suđenje u prva tri kola Prve HNL. Suci su griješili u primjeni tehničkih i disciplinskih mjera te nije bilo timskoga rada na terenu za igru na zadovoljavajućoj razini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hajduk, koji se najčešće i najglasnije buni zbog grešaka na njegovu štetu, dobio je pirovu pobjedu nakon burne reakcije na to što Domagoj Ljubičić nije u 1. kolu dosudio penal za domaćina na Poljudu protiv Istre (1:1). Ljubičić "nedosuđivanjem kaznenog udarca za domaću momčad nije primjenio tehničke mjere", a na štetu mu se stavlja i propuštanje "disciplinskih".

Na utakmici Istra – Rijeka (0:1) Zlatko Šimčić "nije bio dosljedan u nedosuđivanju igranja lopte rukom u kaznenom prostoru domaće i gostujuće momčadi, te nije adekvatno primjenio disciplinske mjere tijekom igre."

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara