HNS u službi Kantride: Rijeka plaća Zmaju kako ne bi gostovali u Dalmaciji!

Foto: Hina

UPRAVA NK Rijeka prije nekoliko je dana objavila kako je postignula dogovor s BŠK Zmaj iz Blata oko utakmice Hrvatskog kupa koja se trebala igrati na Korčuli, ali će se ipak igrati na Kantridi.

Riječani su s uglednim trećeligašem dogovorili kako će kup-utakmicu šesnaestine finala igrati na Kantridi, a za to će suparnicima i bogato platiti kako ne bi usred tjedna morali putovati u Dalmaciju, gdje postoji opasnost od novog sukoba Torcide i Armade, koji su proteklog vikenda divljali na Jadranskom derbiju.

Iako se činilo kako će dogovor propasti zbog pravila HNS-a, koji je proteklih godina odbijao slične zamjene, na koncu je Savez omogućio Rijeci nastup na domaćem terenu, što će im itekako olakšati put prema osmini finala. Zbog toga, ali i zbog plaćanja Zmajevog gostovanja, već je upitna i sama regularnost Hrvatskog kupa. Podsjetimo, prošle sezone su se Hajduk i Slunj složili oko zamjene domaćinstva, ali je njihov zahtjev odbijen.

Zanimljivo je da je odluku morao donijeti Izvršni odbor HNS-a (zna se tko tamo vodi glavnu riječ), jer je Povjerenstvo za natjecanja prvotno odbilo Rijekin prijedlog poštujući propozicije, kako bi se nogomet promovirao u manjim sredinama.

"Povjerenstvo za natjecanje HNK na osnovu zamolbe BŠK ZMAJ-Blato i temeljem Dopune Propozicija natjecanja HNK od strane Izvršnog odbora HNS-a donijelo je odluku o zamjeni domaćinstva utakmice 1/16 Hrvatskog nogometnog kupa ZMAJ-Rijeka.

BŠK ZMAJ obavijestio je Povjerenstvo 02.10.2013. godine da je utakmica ZMAJ-Rijeka, s obzirom na najavu dolaska navijačkih skupina, utakmica visokog rizika, a radi nedostatka uvjeta i nedovoljnog broja registriranih redara nije u mogućnosti utakmicu organizirati na svom igralištu u Blatu. Klub je zbog toga zatražio da se utakmica odigra Rijeci jer je s HNK Rijeka postigao dogovor oko zamjene domaćinstva.

Tako će se utakmica Rijeka-ZMAJ odigrati na Stadionu Kantrida u zakazanom terminu u srijedu 09. listopada, ali s početkom u 18 sati. Službene osobe određene za utakmicu ostaju nepromijenjene: suci Krečak, Perica, Kraljević, Kulušić, kontrolor Bajić, delegat Doljanin", izvijestio je HNS.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara