HTS se sjetio: "U Ajlu smo uložili skoro pola milijuna kuna"

HTS se sjetio: "U Ajlu smo uložili skoro pola milijuna kuna"

Foto: Guliver Image/Getty Images

HRVATSKI TENISKI SAVEZ konačno je obaviješten da gubi svoju najbolju tenisačicu. U novom priopćenju, nakon što su primili službenu potvrdu prelaska Ajle Tomljanović pod australsku zastavu, HTS se sjetio još nekih detalja. Navode i da su na Tomljanović potrošili skoro pola milijuna kuna, ali i priznaju da ne mogu parirati Australskom savezu.

> Tata Tomljanović objasnio: Danas o Ajli pišu kao da je Ronaldo, a deset godina nitko ne pita kako smo

> Ajla Tomljanović progovorila: "Nisam razočarana, svjesna sam što je HTS"

> Hrvatski savez nije imao pojma da gubi najbolju tenisačicu! Ajla Tomljanović igrat će za Australiju

> Savez ne može doći do Ajle Tomljanović: Zovemo je, bez uspjeha

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priopćenje HTS-a prenosimo u cijelosti:

Hrvatski teniski savez je od g. Tomljanovića dobio potvrdu da je Ajla započela proces dobivanja australskog državljanstva te da će, kad on bude završen, Ajla biti na raspolaganju Australskom teniskom savezu. To je za HTS bila iznenađujuća vijest, jer u dosadašnjim kontaktima i sastancima ničim nije naznačena mogućnost za takav scenarij, niti smo bili upoznati s eventualnim zahtjevima Ajle Tomljanović za posebnim uvjetima i željama koje bi HTS mogao realizirati.

Tijekom godina HTS je financirao Ajlu Tomljanović, kao i ostale tenisače i tenisačice njenog ranga, u skladu s mogućnostima. S prosječnim godišnjim proračunom od nešto više od 6 milijuna kn HTS prati ženske i muške reprezentacije svih uzrasta uključujući Davis i Fed Cup reprezentaciju, kroz različite dodatne programe prati razvoj tenisača u svim juniorskim kategorijama, ima dodatni program za nagrađivanje najuspješnijih tenisača za ostvarene vrhunske rezultate, te je prema ostvarenim rezultatima u samom vrhu svjetskog tenisa. U prvom tjednu Wimbledona nastupilo je 8 hrvatskih tenisačica i tenisača u profesionalnoj konkurenciji, a trenutno u prvih 300 prema ATP i WTA ljestvici imamo 17 predstavnika, što nisu postigli puno veći i znatno bogatiji nacionalni savezi. U periodu od 2005. do 2011. godine Ajla Tomljanović je kroz različite programe iskoristila više od 450.000 kn za pripreme i natjecanja.   

Zahvalni smo svima koji nas podržavaju i pomažu u ostvarenju navedenih rezultata.

Nažalost, HTS ne može parirati Australskom teniskom savezu u infrastrukturnim i financijskim mogućnostima, s obzirom na budžet s kojim raspolaže i ukupnu gospodarsku situaciju u Hrvatskoj.

Ajli Tomljanović želimo puno sreće i uspjeha u nastavku njene profesionalne karijere.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara