Hajduk je osim Reje razmatrao još jednog stranca, Munoza kojih zadnjih devet godina skuplja otkaze

Hajduk je osim Reje razmatrao još jednog stranca, Munoza kojih zadnjih devet godina skuplja otkaze

Foto: Guliver Image/Getty Images

GORAN VUČEVIĆ, sportski direktor Hajduka, otkriva kako Edoardo Reja, oko kojeg je Hajduk oblijetao zadnjih tjedana, nije bio jedini stranac kandidat za trenera nakon što je Igor Tudor naprasno otišao pred nastavak prvenstva.

"Reju više nismo mogli čekati, ali nismo računali na Poklepovića kao automatsku zamjenu. Druga opcija bio je Victor Munoz, koji je bio zainteresiran. Ali, procijenili smo da bi to bio rizik."

Munoz je 57-godišnji Španjolac, 80-ih poznati i trofejni veznjak Barcelone, Sampdorije i reprezentacije Španjolske. Prije 20 godina počeo je trenersku karijeru. Mallorca, Logrones, Lleida, Villarreal, klubovi su koje je vodio, prije nego što je 2004. s matičnom Zaragozom došao do najvećeg uspjeha trenerske karijere, osvajanja Kupa Kralja. Bolje reći, to mu je bio jedini uspjeh na klupi.

Nakon toga, Munozu je krenulo nizbrdo, jer otkaze je dobivao redom nakon kratkih gaža u Panathinaikosu, Recreativu, Getafeu, Tereku, Xamaxu, Sionu i konačno, opet u Zaragozi (sada drugoligašu), koja ga je otpustila krajem prošle godine.

Stručnjaka s ovakvim pedigreom čini se da bi stvarno bilo "rizik" dovesti, a Vučević dodaje "kao što je u ovoj situaciji rizik bilo da potrošimo dva naša mlada stručnjaka, Harija Vukasa i Marija Osibova, pa smo se odlučili za našeg iskusnog šjor Špacu."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara