Hajdukova kazahstanska nogometna parodija

Hajdukova kazahstanska nogometna parodija

Foto: HINA

HAJDUK je u prvom susretu trećeg pretkola Europa lige poražen s 4:2 od kazahstanskog Šahtera. Bila je to uistinu prava anti-nogometna propaganda, koja ruku na srce ni ne zaslužuje uzvrat.

> Hajduku poraz i nada: Katastrofalne reakcije obrane poništile dominaciju i golove Gotala i Caktaša

U dvoboju kvalitetne razine pretkola hrvatskog nogometnog Kupa protiv ekipe koja njeguje tempo niželigaša Mračaja iz Runovića, Hajduk se istinski osramotio. Debrecen, Shelbourne pa i Dundalk svojevremeno su nešto i odigrali, ali Šahter baš ništa

Nakon tri gola primljena iz prekida i četvrtog uslijed rijetko viđenog propusta u posljednjim sekundama susreta, postavlja se pitanje je li u pripremi dvoboja Igor Tudor uopće pogledao ijednu utakmicu Šahtera.

Naime, veliki broj kazahstanskih igrača toliko je pretio i spor da nije postojala ni teoretska mogućnost da ugroze gol Dantea Stipice doli iz prekida (s razlogom je trener Šahtera ponavljao da se najviše plaši brzine splitskih nogometaša).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ono što posebno bode u oči, činjenica je da su svi golovi pali na gotovo identičan način. Kaže se kako pametni uče na tuđim greškama, a budale na vlastitim. Pitam vas, u koju kategoriju onda spada prezentacija posljednje linije Hajdukove obrane u Karagandyju.

Nema sumnje da će se Tudor opet "braniti" sramotnim bunkerom protivnika, kao i da će u prvi plan izbaciti kombinatornu igru svoje mlade momčadi. Šteta je što ne shvaća da se tako može dodavati baš svaka momčad svijeta, ako joj se s namjerom prepusti osamdeset metara terena.

Bijele pratim gotovo 20 godina i svjestan sam višeslojnih problema, koji ovaj nekad veliki klub godinama povlače na dno, od nesposobnosti, neimaštine do svakojake nekonzistentnosti. Čak i sasvim kritički suzdržan, zbog mnogih olakotnih okolnosti, tvrdim kako Hajduk nikad nije bio lošiji.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara