Hajdukovi leci vapaja: Navijači suzdržite se pirotehnike

Hajdukovi leci vapaja: Navijači suzdržite se pirotehnike

Foto: Nikola Vilić / Cropix

U NEDJELJU od 18 sati na Poljudu se igra veliki derbi hrvatskog nogometa. Susret Dinama i Hajduka već je izazvao veliki interes navijača, a na tribinama splitskog stadiona očekuje se više od 25 tisuća gledatelja.

Kako će dvoboj Bijelih i Modrih biti pod posebnim monitoringom UEFE, čelnici Hajduka tiskali su letke s uputama navijačima, koje se moli da se u nedjelju suzdrže od uporabe pirotehničkih sredstava. Krovna europska nogometna organizacija pokazala je već kako neće imati razumijevanja ni za kakve nepravilnosti. Pogotovo za Hajduk. U pomenutom letku s Poljuda zahvaljuju na podršci te ističu kako je klub u vrlo teškoj financijskoj situaciji, a samo je u posljednje tri godina platio nekoliko milijuna kuna na ime kazni zbog upotrebe pirotehnike. Interesantno, Uefa je u Split već poslala tajnog delegata koji će zapisivati i najsitnije organizacijske propuste.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Poštovani, hvala vam što će te potporom s tribina poljudskog stadiona i tijekom utakmica sa zagrebačkim Dinamom pomoći svojem Hajduku u najvećem derbiju hrvatskog nogometa. Vaš Hajduk ove sezone tek stvara svoju mladu momčad, a nagrade za njihov golemi radi i trud stiže na najljepši mogući način, kroz igre i rezultate kojima smo svjedočili i u najjačim utakmica tijekom završnice zimskih priprema i u onoj prvoj prvenstvenog u 2013. protiv Slaven Belupa", stoji u letku.

"Vaša potpora, ističu to i Hajdukovi igrači u uvertiri ovog derbija, i ovaj će put biti od velikog značaja. Kažu, možda čak i presudna. Igrači će, obećaju, učiniti sve da nastave svoj pozitivan niz i to na radost svih vas koji ćete biti svjedoci ovog velikog derbija. Istovremeno, kako bi sve proteklo na najljepši mogući način te da se nakon derbija govori i piše isključivo o odličnoj utakmici, i vjerujemo, vrijednoj pobjedi Bijelih, trebat će Hajduku, osim vaše potpore s tribina, još jedna mala pomoć. Naime, potpuno poštivajući navijačku kulturu , dužni smo vas tražiti da nam pomognete kako bi derbi prošao u najboljem redu, bez ikakvih neprimjerenih aktivnosti, koji će u ovom slučaju nanijeti veliku štetu isključivo Vašem Hajduku", nastavlja se.

"Samo u posljednje tri godine Hajduka je platio oko četiri milijuna kuna kazni zbog pirotehničkih sredstava, a u  trenutcima kada se klub bori za vlastitu egzistenciju bilo kakva neplanirana izdvajanja sredstava bila bi veliki udarac. Navijači će, u to ne treba ni sumnjati, ponovo poljudsku atmosferu učiniti nezaboravnom, posebnom, hajdučkom, upravo onakvom zbog koje Torcida i je najbolji 12. igrač! Često i presudni. Učinimo stoga sve da i ovaj put navijači budu ona snaga više igračima Miše Krstičevića koji će se znati odužiti atraktivnom, borbenom, hajdučkom igrom. Pokušate i Vi svojem Hajduku pomoći korektnim navijanje, bez nepotrebnih pirotehničkih sredstava, a ako i na tom polju uspijemo pobjeda će sigurno biti višestruko slađa", dodaje se za kraj.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara