Hewitt: Šarić bi mogao biti čudovište, radi se o svestranom talentu

Hewitt: Šarić bi mogao biti čudovište, radi se o svestranom talentu

Foto: Screenshot

DARIO ŠARIĆ izabran je kao 12. na nedavnom NBA draftu, prava na njega ubrzo su dobili Philadelphia 76ersi, a odmah su počele prognoze kakav bi trag mladi Šibenčanin mogao ostaviti u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta.

U nju će otići najvjerojatnije za dvije godine, nakon što odradi ugovor s turskim Anadolu Efesom, a njegove mogućnosti prokomentirao je sveučilišni trener Paul Hewitt, koji je Šarića imao prilike vidjeti prije tri godine na SP-u U19, na kojem je vodio reprezentaciju SAD-a protiv Hrvatske. Šarić je tada predvodio suigrače do pobjede 87:85.
 
"Vidio sam tada da se radi o svestranom talentu. Rekao sam jednom od svojih pomoćnika kako mogu zamisliti da je tako izgledao i Dirk Nowitzki kad je bio u tim godinama", riječi su Hewitta u 20-godišnjaku iza kojeg je sjajna sezona u dresu Cibone i osvojen naslov u ABA ligi.
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Iako mu je pri gledanju Šarića prvi pao na pamet Nowitzki, Hewitt ne želi nužno povlačiti paralelu između velikog Nijemca i mladog Hrvata. "Sada je pitanje hoće li trenirati naporno poput Dirka. Hoće li ostati zdrav? Sve su to stvari koje ulaze u igru", dodao je.
 
"Ali, tada je bio stvarno dobar. Ako taj dečko ostane zdrav, mogao bi biti čudovište", zaključio je Hewitt.
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara