Hezonja izlazi na NBA draft, Minnesota bira prva

Hezonja izlazi na NBA draft, Minnesota bira prva

Foto: Hina

PRVI izbor na ovogodišnjem NBA "draftu", koji će se održati 25. lipnja pripao je Minnesota Timberwolvesima, odlučeno je ždrijebom održanom u New Yorku.

S obzirom da su ovu sezonu okončali s najslabijim omjerom u čitavoj ligi od 16-66, Wolvesi su i imali najviše izgleda za dobijanje prvog "picka", a kuglice su im na kraju bile sklone.

Minnesota je prošloga ljeta u razmjeni igrača s Cleveland Cavaliersima za Kevina Lovea dobila Andrewa Wigginsa i Anthonyja Bennetta, koji su bili prvi izbori na posljednja dva "drafta", pa bi sljedeće sezone u svojim redovima mogla imati čak tri uzastopna prva "picka".

Drugi izbor na "draftu" pripao je Los Angeles Lakersima, a treći Philadelphia 76-ersima.

Gubitnicima lutrije izbora na "draftu" tako se mogu smatrati New York Knicksi, koji su imali drugi najlošiji omjer u ligi (17-65), ali će birati kao četvrti.

Za ovogodišnji "draft" prijavio se i talentirani 20-godišnji Dubrovčanin Mario Hezonja, koji posljednje dvije sezone nastupa za Barcelonu, te se predviđa kako bi mogao biti izabran vrlo rano u prvom krugu, između petog i desetog mjesta.

REDOSLIJED IZBORA U PRVOM KRUGU NBA "DRAFTA":

1. Minnesota 2. LA Lakers 3. Philadelphia 4. New York 5. Orlando 6. Sacramento 7. Denver 8. Detroit 9. Charlotte 10. Miami 11. Indiana 12. Utah 13. Phoenix 14. Oklahoma City

15. Atlanta (od Brooklyna) 16. Boston 17. Milwaukee 18. Houston (od New Orleansa) 19. Washington 20. Toronto 21. Dallas 22. Chicago 23. Portland 24. Cleveland 25. Memphis 26. San Antonio 27. LA Lakers (od Houstona) 28. Boston (od LA Clippersa) 29. Brooklyn (od Atlante) 30. Golden State

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara