Hrvatice pokorile Prag: Blanka preskočila dva metra, Šimić uzela srebro

Foto: Hina/Fah

BLANKA VLAŠIĆ pobijedila je na dvoranskom atletskom mitingu u Pragu sa skokom preko dva metra, dok je druga bila Ana Šimić s preskočenih 190 centimetara.

Vlašić je u Pragu skokom preko dva metra potvrdila da se nakon poduže stanke zbog ozljede i komplikacija nakon operacije Ahilove tetive ponovno vraća u njezinu staru formu, a oborila je i rekord praškog mitinga. Splićanka je pobjedničku visinu preskočila iz trećeg pokušaja, iz prve je išla preko 197, a jednom je rušila na 1.94, dok je, očito željna nastupa, triput rušila i na 202. Blanka je u Pragu tako išla debelo iznad kvalifikacijske normu za nastup na Svjetskom dvoranskom prvenstvu koje 8. ožujka počinje u poljskom Sopotu. Ovim skokom Vlašić najavljuje borbu za zlato jer dosad najbolji rezultat dvoranske sezone ima Ruskinja Marija Kučina (201), postignut u Stockholmu.

Ana Šimić je preskočila 190 iz drugog pokušaja, ali je potom zastala na 192 centimetra. Ipak, osvojila je drugo mjesto ispred Ruskinje Jekaterine Kunšević i Čehinje Michaele Hrube, koje su išle preko 185 centimetara.

Vlašić: Ovo je bio pravi povratak, baš kako sam sanjala

Blanka Vlašić nije mogla skinuti osmjeh s lica nakon što je preskočila dva metra.

"Nisam ovo očekivala. Bila sam nesigurna poslije Göteborga, uvukla mi se sumnja. Međutim, kad sa došla ovdje na natjecanje i kad sam probala probne skokove, vidjela sam da će biti drugačija priča", rekla je Blanka.

"Sada sam malo više rangirana, tako da će se sigurno javiti neka aludiranja o medalji. Danas sam skočila dva metra, što je bio pravi povratak, baš kako sam sanjala. Nisam osjećala Ahilovu tetivu, sad moram biti uporna i moram nastaviti trenirati, jer ću se samo tako vratiti velikim visinama", poručila je Vlašić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara