Hrvatska istrčala na Marakanu nakon 14 godina

Foto: Ronald Goršić / Cropix

HRVATSKA je trenirala na Marakani pod mjerama osiguranja još neviđenim u susjedstvu. Pet tisuća policajaca osiguravat će utakmicu. Na nogama su političari koji su se umorili od uljuđenosti i ponavljanja da "nijednom Hrvatu neće pasti vlas s glave". Posebno ne pod prismotrom Europe i Uefe.

Zaštićeni su Igor Štimac i igrači tijekom cijelog dana, blokiranim cestama i brojnim pripadnicima osiguranja, a tako će biti i na dan utakmice, kada će se opustiti uz šetnju uz ušće Save u Dunav.

Štimac kaže da se navikao mnogo komotnije kretati, tijekom svojih čestih posjeta prijestolnici Srbije.

Izbornik je naizgled raspoložen, ali svjestan važnosti utakmice, ne razmeće se više parolama, već glas troši na treningu.

Nakon 14 godina seniorska reprezentacija ponovo je istrčala na Marakanu. Neki su ovdje igrali s mladom ekipom, Dudu i Vukojević, tada pod vodstvom Slavena Bilića ali samo fiktivno, jer izbornik je te večeri bio odsutan. Eduardo je i zabijao, kaže da su mu se noge odsjekle.

Kapacitet beogradskog grotla za sutrašnji susret iz sigurnosnih razloga prilično je smanjen,a na utakmici se očekuje između 30 i 35 000 gledatelja prema najavama Fudbalskog saveza Srbije, no tijekom četvrtka prodano je tek oko 15 tisuća.

Glavne ulice koje vode prema Marakani bit će zatvorene nekoliko sati prije početka utakmice.
 

POSLJEDNJE INFORMACIJE IZ BEOGRADA PRATITE NA TEMI:

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara