Hrvatske rekorderke u suzama se opraštaju od Ivanče: "Priznavao je samo pobjednike"

Screenshot (Facebook)

IVAN IVANČIĆ, trener koji je stvorio Sandru Perković, preminuo je u četvrtak u 77. godini.

Najbolja hrvatska atletičarka od trenera, s kojim je prošle godine prekinula uspješnu dugogodišnju suradnju, oprostila se porukom na svom Facebook profilu.

"Počivaj u miru Božjem", napisala je Sandra i posvetila Ivančiću pjesmu "I Will Always Love You" u izvedbi Whitney Houston.

Još jedna hrvatska rekorderka te nekadašnja juniorska europska i svjetska prvakinja u suzama se oprostila od bivšeg trenera.

"Rad sa Trenđom, kako smo ga zvali, nije obilježio samo moju karijeru od odlaska na OI sa 17 godina, do svih kasnijih rezultata. Rad s njim je obilježio cijeli moj život jer mi je pružio usmjerenje u sport i ljubav prema sportu. Priznavao je samo vrhunske sportaše, prihvaćao je samo pobjednike. Mate Parlov je bio za njega najveći. I danas se sjećam njegovih priča o boksačima i njihovoj predanost. Cijeli naš sport će puno izgubiti njegovim odlaskom, jer je upravo Ivančić otkrio najveće hrvatske talente u atletici. Puno gubi i svijet jer je Ivančić stvorio i pronašao Sandru Perković. Puno ćemo pričati o njemu ovih dana, iznenadio nas je svojim odlaskom. Nikada ga nisam vidjela bolesnog, takva je osoba da nije nikada prihvaćala da je bolesna. Očito, kada je osjetio da bi mogao biti bolestan, je odlučio umrijeti jer ne bi mogao živjeti s tim da nije svaki dan na stadionu. Ostao je dosljedan i umro je na način na koji je želio umrijeti. Trenđo, počivaj u miru", poručila je Ivana Brkljačić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara