Hrvatske rukometašice ispale s Europskog prvenstva!

Foto: Hina

HRVATSKA ženska rukometna reprezentacija izgubila je od Njemačke u 2. kolu skupine C rezultatom 24:26. Hrvatska je tako kao suorganizator turnira ostala bez plasmana u drugi krug natjecanja.

Gledali smo utakmicu između Penezić i Njemačke

Ako ćemo biti iskreni, hrvatske rukometašice večeras se nisu pojavile u varaždinskoj Areni. Odnosno, na utakmicu je došla samo Andrea Penezić koja je zaslužna za više od pola golova hrvatske reprezentacije (13). Doduše, Canjuga je u uvodu utakmice ostao bez Mirande Tatari koja je ozlijedila koljeno, ali izostanak kapetanice nije razlog zašto se Hrvatska prerano oprostila od drugog kruga i borbe za toliko priželjkivanu medalju

Frustracija Andree Penezić bila je sasvim razumljiva za vrijeme jednog predaha u drugom poluvremenu. Njemice su je markirale, što je bio logičan potez gostujućeg izbornika, a hrvatske reprezentativke bez njezine pomoći izgledale su kao da su 15 minuta prije utakmice prvi puta primile loptu u ruke.

Tko visoko leti...

Pitanje zašto su igračice bile bez hrabrosti, ideje i zašto je jedan njihov napad trajao kao gospodarski oporavak ove zemlje treba postaviti Vladimiru Canjugi. Profesor rukometa, nažalost, nije ispunio očekivanja koja si je sam zadao.

"Cilj nam je polufinale", rekao je izbornik u najavi turnira. Javnost je spremno stala uz njega, ali dogodilo se ono što smo najmanje očekivali. S obzirom na to kako hrvatski rukometaši i rukometašice prolaze kao domaćini velikih turnira (poraz muške reprezentacije od Slovenije za 5. mjesto na Euru 2000., težak poraz od Francuske u finalu SP-a 2009. te ispadanje iz ženske reprezentacije iz skupine 2014. godine), bojimo se što će dogoditi 2018. godine kada će Hrvatska ugostiti najbolje rukometaše Europe. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara