Hrvatske tenisačice u Fed Cupu s Belgijom, Izraelom i Latvijom

Hrvatske tenisačice u Fed Cupu s Belgijom, Izraelom i Latvijom

Foto: Hina

HRVATSKE tenisačice igrat će u skupini s Belgijom, Izraelom i Latvijom na turniru Prve Euro-afričke skupine Fed Cupa, što će se od 4. do 7. veljače igrati u Budimpešti.

Ždrijebom je odlučeno da će hrvatska Fed Cup reprezentacija put prema mogućem povratku u Svjetsku skupinu II Fed Cupa tražiti protiv Belgije, Izraela i Latvije u prvoj fazi natjecanja na turniru Prve Euro-afričke skupine, što će se od 4. do 7. veljače odigravati u Budimpešti.

Pobjednik ove grupe (D) ući će u "polufinale" i igrati s najboljim iz grupe A, u kojoj će biti Srbija, Mađarska i Austrija. Pobjednik tog "polufinala", zajedno s boljim iz okršaja pobjednika osvajača grupe B i grupe C, ići će u travanjske kvalifikacije za Svjetsku skupinu II. 

Hrvatska Fed Cup izbornica Iva Majoli je za ovo natjecanje prijavila Mirjanu Lučić-Baroni, Donnu Vekić, Anu Konjuh i Dariju Jurak, a u statusu zamjene su Petra Martić i Ana Vrljić. Za Belgiju su najavljene Yanina Wickmayer (74. na WTA ljestvici), An-Sophie Mestach (98.), Alison van Uytvanck (106.) i Ysaline Bonaventure (194.). U sastavu Izraela trebale bi biti Shahar Peer (114.), Julia Glushko (154.), Keren Shlomo (1014.) i Alona Pushkareva (1148.), a u postavi Latvije najavljene su Diana Marcinkeviča (266.), Jelena Ostapenko (270.) i Darta-Elizabete Emulina (bez plasmana).

Za plasman u kvalifikacije za Svjetsku skupinu II, koje su na rasporedu u travnju, hrvatske tenisačice će morati osvojiti prvo mjesto u svojoj skupini te u polufinalu pobijediti najbolju reprezentaciju skupine C u kojoj su Bjelorusija, Portugal, Bugarska i Gruzija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prva Euro-afrička skupina, ždrijeb:

Skupina A: Srbija, Mađarska, Austrija

Skupina B: V. Britanija, Ukrajina, Turska, Lihtenštajn

Skupina C: Bjelorusija, Portugal, Bugarska, Gruzija

Skupina D: Belgija, HRVATSKA, Izrael, Latvija
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara