Hrvatski Belgijci objasnili gostima: Mamić je gazda reprezentacije u kojoj su neki igrači nezasluženo

Foto: Guliver Image/Getty Images

BELGIJSKI novinari u Zagreb su stigli odlično pripremljeni. O hrvatskoj reprezentaciji protiv koje Belgija u petak igra odlučujuću utakmicu za plasman na Svjetsko prvenstvo znaju sve. I da izbornik Štimac nije omiljen, da je Maksimir ruševina, da je atmosfera u reprezentaciji loša...

Hrvatski nogometaši koji su igrali u Belgiji poslužili su tamošnjim novinarima kako bi još dublje analizirali hrvatski nogomet. Boško Balaban je otkrio da je krivac za lošu atmosferu Štimac jer nezasluženo poziva 17-godišnjeg Alena Halilovića, a slično razmišlja i Vedran Runje koji je pet godina branio u Standardu iz Liegea.

"Neki igrači, čak i ako su talentirani, zaista ne zaslužuju dobiti poziv za reprezentaciju", osvrnuo se Runje na guranje Dinamovog dragulja u Štimčevu momčad.

Zoran Ban, riječki napadač koji je u Belgiji tresao mreže u dresovima Mouscrona, Genka i Monsa, upoznao je Belgijce i s time tko je gazda hrvatskog nogometa.

"Predsjednik Dinama je gazda hrvatskog nogometa. To nije tajna. On je taj koji odlučuje o svemu", "otkrio" je Ban misleći na Zdravka Mamića.

Međutim, novinar L`avenira posavjetovao se s Googleom i kao gazdu hrvatskog nogometa označio Mirka Barišića, Dinamovog predsjednika. Ne znaju Belgijci da im je Ban opisao izvršnog predsjednika "Modrih"...

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara