Hrvatski huligani u Litvu stigli sa sjekirama! Policija ih uhitila i spriječila obračun frakcija!

Hrvatski huligani u Litvu stigli sa sjekirama! Policija ih uhitila i spriječila obračun frakcija!

Foto: Delfi.lt

MEDIJI u Litvi javili su popodne neugodne vijesti: uoči utakmice Dinama i Žalgirisa u Vilniusu lokalna policija hapsila je hrvatske navijače! Prilikom provjere autobusa kojim su pristaše Dinama stigli u Litvu policija je pronašla bejzbol palice, sjekire, metalne šipke, silikonske štitnike za zube, suzavac i eksplozivna sredstva. Dio navijača uhićen je zbog ispijanja alkohola na javnom mjestu, dok su neki uhvaćeni u lakšoj krađi. Zbog njih je na uviđaj stigla i antiteroristička jedinica! 

Deset navijača je uhićeno. Policija je goste iz Hrvatske presrela u gradu oko 17 sati. Sumnja se da su huligani oružje namjeravali upotrijebiti u okršaju s drugom frakcijom Bad Blue Boysa. O tome izvještavaju i mediji, poput Delfija, koji prilaže i slike zaplijenjenog navijačkog arsenala. 

Uhićeni su većinom pripadnici novooformljene frakcije sa sjevera, kojoj ostatak navijača zamjera dijalog s Mamićem i naziva ih gazdinim privatnim navijačima, no potvrdu te informacije Index nema. Poznato je, međutim, da su upravo oni autobusom krenuli u Vilnius, dok su među njima i pojedinca lica koja su bila na osnivanju nove frakcije pred Maksimirom ovog proljeća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U svakom slučaju, Boysi su odlučni da do kraja unište nekad moćnu i složnu navijačku skupinu, a njihovi su okršaji sigurnosna prijetnja i izvan granica. Vlasti još nisu pronašle rješenje za skupine od 50-ak većinom istih lica, prepoznatljivih svima koji redovno pohode utakmice.

Tijekom susreta u Vilniusu dio navijača koji je stigao na utakmici vrijeđao je izvršnog dopredsjednika Zdravka Mamića. 

>>> Uskoro opširnije. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara