Hrvatski taekwondo u svjetskom vrhu: Ivana Babić nova je svjetska prvakinja

Foto: Index

IVANA BABIĆ, članica splitskog Marjana nova je svjetska juniorska prvakinja u taekwondou u kategoriji do 55 kilograma. Posljednjeg dana prvenstva Babić je nanizala fascinantnih šest pobjeda uz ukupnu bodovnu razliku 84:16. Redom je svladala, odnosno deklasirala reprezentativke Švicarske, Lesota, Perua, Njemačke, Turske i Koreje.

Mladoj Splićanki je to drugo veliko odličje u karijeri nakon bronce na europskom kadetskom prvenstvu 2011. godine. Vrijedi spomenuti kako je u Kineskom Tajpehu u gradu Nanjing Babić upisala 11 pobjeda na dva natjecanja u razmaku od svega tri dana uz ukupnu razliku poena 107:20. Najprije je u kvalifikacijama za olimpijske igre mladih slavila pet puta da bi danas kao pobjednica izašla iz još šest borbi.

Babić je splitskom Marjanu donijela i jubilarnu 30 medalju sa svjetskih i europskih prvenstava odnosno olimpijskih igara, 13 seniorskih, 5 juniorskih i 12 kadetskih odličja u posljednjih sedam godina. 
 
Hrvatska ženska juniorska reprezentacija osvojila je i drugo mjesto u ukupnom poretku sa dva zlata i dva naslova svjetskih prvakinja Matee Jelić i Ivane Babić iza odličnih Britanki koje su pored dva zlata upisale i dvije bronce. 
 
Matea Jelić je proglašena najboljom juniorkom svijeta odnosno MVP  svjetskog prvenstva, a izbornica Lidija Katalinić Špoljarić najboljom trenericom svijeta u juniorskom uzrastu. 
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara