I Medić dobio opoziciju: Navijači osnovali NK Zagreb 041

I Medić dobio opoziciju: Navijači osnovali NK Zagreb 041

Foto: NK Zagreb 041

ZAGREB je dobio novi nogometni klub. Prošle godine svjedočili smo osnivanju Futsal Dinama, koji za razliku od GNK Dinamo funkcionira po principu "jedan član - jedan glas", a ta akcija navijača Dinama potaknula je razočarane navijače NK Zagreba da se malo aktiviraju pa su tako osnovali Nogometni klub Zagreb 041.

Medićev klub

Naime, poznato je da su navijači Zagreba već godinama u ratu s Draženom Medićem, predsjednikom koji se proglasio i trenerom kluba iz Kranjčevićeve. Navijači Zagreba nikada mu nisu oprostili potez iz 2008. godine kada je promijenio grb kluba.

"Klub je izgubio identitet, ponos, poštenje, integritet i ono najbitnije publiku i navijače upravo zahvaljujući potezima uprave kluba i svih uključenih razbojnika", pisali su prije dvije godine "Bijeli Anđeli".

NK Zagreb iza kojeg stoje navijači

S obzirom da su ostali bez voljenog NK Zagreba, navijači su 1. prosinca 2014. godine osnovali NK Zagreb 041, koji je registriran 19. veljače 2015. godine. Klub nema predsjednika, dopredsjednika, tajnika, nadzornih i upravnih odbora, već samo Savjet i Skupštinu.

"Ovaj klub je nova stranica velikog broja entuzijasta/ica čiji broj raste svakodnevno i nastavak je nekog starog duha NK Zagreb i još mnogih klubova koji su u dalekoj povijesti ponosno nosili to najpurgerskije ime. Klub će vratiti nogomet običnim ljudima i navijačima/cama, navijače/ice nogometu, i postati prvi i pravi local community nogometni klub u Hrvatskoj kojim upravljaju njegovi navijači/ce i simpatizeri s jasnim stavom protiv modernog nogometa, uz jasno organiziran direktno-demokratski model uređenja. Klub će se boriti i protiv svih vrsta korupcije i klijentelizma na svim razinama jer je upravo ta pošast gotovo uništila ovaj sport. Tu je naravno i borba protiv svih vrsta diskriminacije s porukom povratka nogometu kao sportu solidarnosti, zdravog nadmetanja, uvažavanja protivnika i sportu kojeg volimo zbog njegove jednostavnosti i ljepote", stoji u priopćenju.

Inače, sličnu akciju imali su i navijači Varteksa koji su 2011. godine osnovali NK Varteks. Klub također funkcionira po načelu "jedan član - jedan glas", a trenutačno se natječe u Prvoj županijskoj nogometnoj ligi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara