Invazija ruskih novinara na Zagreb zbog Medveščaka! "Očekujemo batine i vatrenu Ledenu dvoranu!

Foto: Cropix / Bruno Konjević

MEDVEŠČAK u petak 6.rujna igra svoju prvu povijesnu utakmica u KHL-u, drugoj najjačoj hokejaškoj ligi svijeta. Na konferenciji za medije održanoj dan prije utakmice pojavila se cijela cijela svita ruskih novinara. Predstavnici čak 12 medijskih kuća došli su tako popratili današnju Medveščakovu presicu. Vidno zainteresirani za hrvatskog predstavnika u KHL-u, ruski novinari priznali su kako kako klubovi iz njihove domovine očekuju batine i vatrenu borbu u Ledenoj dvorani Doma sportova.

"Ovo je povijesna utakmica za Hrvatsku, Zagreb, hokej, velika je to stvar za sve nas. Ne brinite, nitko nikoga neće tući. Nije ni nama cilj da na utakmicama imamo po 10, 20 igrača na klupi za kažnjene", kazao je u uvodu Mark French, trener Medveščaka.

Zadovoljan ulaskom u drugu najjaču ligu u svijetu hokeja bio je i predsjednik Medveščaka, Damir Gojanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Od petog mjeseca kada smo saznali da ulazimo u KHL napravili smo čudo. Zadovoljan sam i ponosan kako sve ovo izgleda. Cilj za prvu sezonu je da budemo konkurentni i da budemo momčad koju će bilo tko teško pobijediti. Trebamo ići dan po dan jer se tek trebamo priviknuti i vidjeti koliko smo dobri. U Ebelu smo bili pojam vrhunske organizacije, nadam se da ćemo to biti i u KHL-u", rekao je Gojanović.

Pripreme uz knjige o Sibiru

Branič Medvjeda i jedna od najvećih zvijezda ovogodišnje ekipe, Steve Montador otkrio je kako se pripremao za putovanja u daleki Sibir.

"Ruska liga je vrhunska, puno igrača iz KHL-a je kalibra igrača iz NHL-a i to će biti spektakl gledati. Putovanja od 9 sati? Neće biti problema, baš se veselim što ću ići tamo. Čitao sam nedavno knjigu o Sibiru, sibirskim tigrovima, ljudima koji tamo žive i jedva čekam da sve to vidim".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara