Islamski fundamentalisti prijete Blatteru raketama: Otkazujemo tvoje SP u Kataru!

Islamski fundamentalisti prijete Blatteru raketama: Otkazujemo tvoje SP u Kataru!

Foto: Guliver Images/Getty Images

"DRAGI Josephe", ovim toplim riječima započinju svoje pismo članovi ekstremističke islamske organizacije ISIS, koji su prije nekoliko tjedana na okupiranom teritoriju istočnog Iraka i sjevernog dijela Sirije proglasili novu državu pod nazivom Islamska država.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Pripadnici ISIS-a javili su se predsjedniku FIFA-e s ciljem da ga upozore kako se Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine neće održati.

"Već smo vam pisali 2010. godine kada se odlučili ili ste bili podmićeni od strane bivšeg katarskog emira da će se 2022. godine SP u nogometu održati u Kataru", piše dalje u pismu, "S obzirom da će Katar uskoro postati dijelom kalifata pod vladavinom kalifa Ibrahima bin Awada Alqarshija, koji se strogo protivi korupciji ili bilo kakvom odmaku od islama u muslimanskoj državi, obavještavamo vas da SP-a u Kataru neće biti. Savjetujemo vam da pronađete novu državu koja će biti domaćin SP-a. Trebali biste znati da imamo projektile tipa SCUD koji lako mogu dosegnuti Katar, a to je podatak koji Amerikanci već znaju", stoji na kraju pisma.

Iako na njihove prijetnje većina sigurnosnih stručnjaka odmahuje rukom, FIFA je navodno ozbiljno shvatila ovo pismo upozorenja. Osim toga, Blatter je i sam nedavno izjavio kako je ideja o SP-u u Kataru bila ogromna pogreška, a možda će upravo ove prijetnje iskoristiti kako bi otkazao prvenstvo u toj zemlji.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara