Ispitano stotinjak svjedoka: Širić i Djedović izlaze na slobodu

Ispitano stotinjak svjedoka: Širić i Djedović izlaze na slobodu

Foto: Drago Sopta / Cropix

SKANDAL koji je do temelja uzdrmao ono što je preostalo od hrvatskog nogometa ulazi u novu fazu. Željko Širić i Stjepan Djedović, bivši HNS-ovi dužnosnici i vodeći ljudi sudačke organizacije, u četvrtak izlaze na slobodu nakon tri mjeseca provedenih u pritvoru.

Informaciju nam je potvrdio i Širićev odvjetnik Krešimir Vilajtović.

"Mislim da neće biti nikakvih dilema. Vjerujem da će se i Uskok oglasiti u korist ukidanja pritvora obzirom na odluku Ustavnog suda koji je odlučio kako više ne postoje zakonski razlozi za produljenje pritvora, mogućnost od ponavljanja djela i utjecaja na svjedoke", rekao nam je Vilajtović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Do sada je saslušano oko stotinjak svjedoka, ostalo ih je još dvoje, troje, a Uskok je i tijekom srijede saslušavao svjedoke. Tri mjeseca im je bilo dovoljno da ispitaju sve i nemaju razloga produljiti pritvor", dodao je odvjetnik čovjeka koji je uhvaćen s označenim novčanicama (30.000 eura) nekoliko trenutaka nakon što ih je primio od Hajdukovog predsjednika Hrvoja Maleša za "pošteno suđenje". Maleš je kao Uskokov pouzdanik snimao sastanke s vodećim ljudima HNS-a s kojima je dogovarao sudačku naklonost Hajduku, a istraga je završila uhićenjem Širića i Djedovića te kasnije još četvero nogometnih djelatnika. Ipak, Širić odbija ono što mu se stavlja na teret.

"Sada počinje aktivna priprema da demantiramo sve što je u najvećem obujmu prezentirano hrvatskoj javnosti te jasno i nedvosmisleno dokazati kako to nije istina", rekao nam je Vilajtović.

Širić je nekoliko tjedana nakon uhićenja suspendiran od strane HNS-a te privremeno ne može obavljati nikakvu funkciju u nogometu. Na njegovu poziciju predsjednika Sudačke komisije došao je Dušan Kukić, 62-godišnji Siščanin koji je do jučer sjedio u Širićevoj komisiji i obavljao ulogu kontrolora.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara