Ivanišević: Marinu su htjeli uništiti karijeru!

Ivanišević: Marinu su htjeli uništiti karijeru!

Foto: Hina
Video: Dario Dalmacija/Index

MARIN ČILIĆ na svoju prvu press konferenciju za hrvatske medije nakon suspenzije ITF-a stigao je u pratnji Gorana Ivaniševića. Konačno se ispovijedio javnosti i rekao sve o čemu je morao šutjeti posljednja četiri mjeseca tijekom nepravedno nametnute kazne.

> Čilić: Od ITF-a očekujem javnu ispriku!

"Marinu su htjeli uništiti karijeru", iskren kao i uvijek rekao je Ivanišević pred novinarima: "Razmišljao sam jesu li to namjerno napravili zbog Davis Cupa, ali onda kada sam upoznao toga gospodina Johnatana Taylora, shvatio sam da nije to namjerno jer on nije ni znao kad se igra DC i da ga nije briga, on je htio uništiti život tenisača".

"Marin je igrač za Top 10"

"Čilić će opet biti među prvih deset tenisača svijeta, a rijetko tko bi na njegovu mjestu izdržao to matretiranje koje je trajalo punih pet mjeseci. Marinu svaka čast jer ne znam tko bi tako mirno izdržao sva ta saslušanja i optužbe koje je prošao. Bio sam s njim na saslušanju pred Sudom sportske arbitraže, gdje ga je odvjetnik ITF-a ispitivao sat i pol vremena bez ijednoga valjanoga dokaza. Taj čovjek je ciljano išao uništiti Čilićevu karijeru, htio je na njemu napraviti karijeru jer je Marin najviše rangirani tenisač koji se suočavao s ovakvim optužbama za dopingiranje. Sreća da su CAS-ovi suci bili razumni ljudi i da su okončali tu hajku", izjavio je Ivanišević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bilo je lijepo biti s Čilićem na njegovu povratničkome turniru u Parizu gdje su najveći tenisači poput Rafaela Nadala, Rogera Federera i ostalih Marina primili kao da uopće nije bio odsutan, iako se Čilić pomalo pribojavao reakcija. Nismo mogli previše trenirati svih ovih mjeseci, s obzirom na sve okolnosti, ali su plodovi našeg rada itekako vidjivi kod servisa. Čilić je dva meča u Parizu imao 40 as-servisa, a toliko je skupio valjda u cijeloj sezoni", dodao je nekad najbolji hrvatski tenisač i osvajač Wimbledona.

''Po meni je Marin igrač za Top 10 kad ima lošu godinu, a prvih pet svakako. Ova četiri su pobjegla, treba ih hvatati i može ih se uhvatiti. Može se s njima igrati, nisu nepobjedivi. Samo treba vjerovati'', zaključio je Goran.

Stavaux:  ITF je namjerno pokušao upropastiti karijeru i ugled jednoga od najboljih svjetskih tenisača

Čilićev menađer Vincent Stavaux bio je iznimno oštar prema ITF-u.

"Neosporne su dvije činjenice ovog slučaja - ITF je lagao da se Marin Čilić dopingirao, a potom su iznijeli još gnusniju laž da je lagao. Optužili su ga pogrešnom supstancom, metabolid je sve što su našli u njegovu tijelu, ali radi se o neaktivnoj supstanci. Slučaj Marina Čilića ne postoji, ITF je namjerno pokušao upropastiti karijeru i ugled jednoga od najboljih svjetskih tenisača, a za to se nisu ni ispričali", kazao je Stavaux, koji je dodao da je od samog početka slučaja strategija Čilićevih odvjetnika bila da se ne razgovara s medijima.

"Zbog te je strategije izgledalo da Čilić nešto krije, no ta nam se strategija nakraju ipak isplatila jer se potvrdila Marinova nedužnost".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara