Ivica Kostelić: Kraj karijere? Ne razmišljam o tome

Ivica Kostelić: Kraj karijere? Ne razmišljam o tome

Foto: Index

Video: Dario Dalmacija

SLJEME će u utorak ugostiti najbolje slalomaše svijeta, a hrvatska publika nade polaže u veliko iznenađenje Ivice Kostelića. Najbolji hrvatski skijaš ove sezone ne briljira, a kako je već debelo pregazio 30 godina postavlja se pitanje do kada ćemo ga gledati na snijegu. Međutim, Kostelić kaže da samo razmišlja o novoj utrci.

"Volio bih napraviti dva laufa. U ovom stanju ne mogu ništa više reći. Ma ne zam čak ni s kakvim bi plasmanom bio zadovoljan. Volio bih biti među prvih 15. Međutim, treba prvo ući u drugu vožnju.

Prošle godine nije bilo Snježne kraljice pa je Kostelić presretan što se skijanje vratilo u Zagreb.
 
"Imali smo puno sreće zbog idealnog vremena i snijega koji je napadao. Napravili smo solidan trening prije povratka u Zagreb. Priprema je dobra. Drago mi je da se nakon dugo godina možemo pripremati za Sljeme baš na Sljemenu, a ne negdje drugdje", rekao je Kostelić.

"Motivirani smo da nastupimo što bolje pred našom publikom. Sljeme je za nas nešto posebno. Imamo super ekipu ove godine. Dečki se mogu ubaciti među prvih 30", nadodao je.Kostelić se vratio na analizu aktualne sezone.

"Sezona ne ide onako kako bismo željeli. No, ima još dosta utrka do kraja. Krenimo prvo od Zagreba.

Na pitanje kako se navikava da kao šampion ne ulazi u druge vožnje, Ivica je rekao:

"Naravno da mi nije lako, ali se navikavam. To me motivira.

Kraj karijere?

"O tome ne razmišljam. Motiviran sam da idem dalje i pokušat ću rješit problem koljena. Možda ću se u budućnosti okrenuti samo slalomu, no za sada ide ovako.

Zrnčić-Dim: Ne mogu reći da sam u nekoj super formi

Natko Zrnčić-Dim se osjeća jako dobro i veseli se novom nastupu na Sljemenu nakon tri godine:

"Većinom sam ove sezone vozio Spust i Super G, ovo će mi biti prvi slalom,. Ne mogu reći da sam u nekoj super formi, ali treniram i nadam se da će u utorak biti dobro. Nadam se da neću ni sebe ni druge razočarati. Nisam si zadao neke velike ciljeve, ali bit će izazov natjecati se s najboljim slalomašima svijeta.

Zubčić: Nemam prevelika očekivanja

Filip Zubčić, nova je senzacija hrvatskog i svjetskog skijanja:

"Veselim se Sljemenu. Nemam prevelika očekivanja. Trenirao sam dobro, solidno sam vozio i u Svjetskom kupu i mislim da će biti dobro."

"Što se tiče mog uspjeha, reakcija javnosti me iznenadila, i pomalo sam bio šokiran i sretan. Ne osjećam neki pritisak. Pokušavam se fokusirati samo na utrku, ne želim da me ništa izbaci iz takta.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara