Ivković kritizirao Kovača: Tvoji kondicijski treneri su kvazi-stručnjaci!

Foto: Ronald Gorsic/Cropix

SPLIT je u 9. kolu HNL-a uzeo bod na gostovanju kod Lokomotive. Utakmica je završila 1:1, a trener Lokosa, Tomislav Ivković, bio je bijesan nakon susreta. Ivković se, doduše, nije naljutio na svoje igrače, nego na članove stručnog stožera U21 reprezentacije. Evo i zašto...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Što se tiče utakmice, odigrali smo loše. Bez žara, borbenosti, sporo i neorganizirano. Uzeli smo bod i to je najpošteniji ishod dvoboja", rekao je u uvodu Ivković.

"A zašto sam ljutit kao ris? Zato što sam ostao bez Marka Pjace zbog kvazi stručnjaka u mladoj reprezentaciji. Nisam ljutit na Niku Kovača, razgovarao s njim i zamjerio mu što je vjerovao tim nestručnim kondicijskim trenerima u mladoj reprezentaciji. Pjacina ozljeda (op.a. ruptura prednjeg butnog mišića koju je zaradio na treningu) plod je umora i nestručnog rada kondicijskih trenera, koji su uvjerili Kovača kako je normalno da igrači samo deset sati nakon utakmice mogu raditi testove brzinske izdržljivosti. To nije normalno! Oni često govore igračima da moraju individualno dodatno raditi na sebi. Pitate se s kime? Pa, naravno, s njima! Zanima ih samo novac, a ne znaju da se igraju s karijerama nogometaša", za kraj će Ivković.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara