Iz UFC-a priznali: Sudac je trebao ranije prekinuti meč Miočića i Hunta

Iz UFC-a priznali: Sudac je trebao ranije prekinuti meč Miočića i Hunta

Foto: Fightsite

OSIM o impresivnoj Miočićevoj predstavi, najviše se nakon UFC Fight Night 65 priredbe govorilo "o želucu" suca koji je dijelio pravdu u dvoboju Stipe i Marka Hunta. Tek nakon što je liječnik prije početka pete runde upozorio suca da mora prekinuti dvoboj, ako se ništa ne promijeni, on se odlučio smilovati Novozelanđaninu koji je do tada već izgledao kao da je zalutao u košnicu pčela. Meč je prekinut tek sredinom pete runde.

> Impresivna pobjeda: Miočić doslovno demolirao Hunta do neprepoznatljivosti

> Pogledajte lice Marka Hunta nakon rekordnih batina od Stipe Miočića

> Novi UFC rekorder zahvalio Hrvatima na podršci: "Idem po taj pojas"

> I predsjednik UFC-a je želio zaustaviti Miočićevo razbijanje Hunta

Na press konferenciji je pitanje novinara o ovoj temi dobio i Tom Wright, direktor UFC-a za Kanadu, Novi Zeland i Australiju. On je, naime, glumio odsutnog Danu Whitea. Iako nije želio biti potpuno decidiran, Wright je na koncu ipak priznao:

"Mislim da su ipak taj meč trebali ranije prekinuti", poručio je Wright koji je malo odlučio amnestirati suca.

"Na kraju, nisam ja taj koji je bio iznad te dvojice. Mark Hunt je čvrst momak, a Stipe je demonstrirao svoje znanje. Sada je tako, ne možemo ništa promijeniti", zaključio je Wright.

Ponavljamo, MMA javnost se dignula na noge jer smatraju da je dvoboj trebao biti prekinut već u trećoj rundi. Miočić je ukupno u meču zadao 361, a Hunt samo 46 udaraca. To su ujedno i dva novopostavljena rekorda.

Pojavile su se sudačke kartice meča Stipe Miočića i Marka Hunta. Iznenađujuće, samo tri puta bodovana je 10-8 runda, odnosno suci su bili izuzetno tolerantni prema Marku Huntu.

Poznato je da američki MMA suci jako rijetko daju 10-8, a gotovo nikad 10-7 rundu, a to se potvrdilo kroz sudačke kartice borbe Miočića i Hunta. Naime, na samo tri sudačke kartice pronašla se 10-8 runda, dok je u čak devet slučajeva bilo 10-9, što je često rezultat i kod jedva vidljivih dominacija.

Sudac Dimitriou je tako sve četiri prve runde dosudio 10-9 u korist Miočića, sucu Foleya je treća bila 10-8, dok je sudac Keech bio "najhrabriji" te je treću i četvrtu rundu bodovao 10-8 za hrvatskog borca iz Clevelanda.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara