"Izbornik nije bio iznenađen" - Stipe Pletikosa se nakon 15 godina oprostio od hrvatske reprezentacije

"Izbornik nije bio iznenađen" - Stipe Pletikosa se nakon 15 godina oprostio od hrvatske reprezentacije

Foto: Hina

NAKON što su se već od hrvatskog dresa oprostili Ognjen Vukojević i Eduardo da Silva, isto je u subotu napravio i dugogodišnji hrvatski vratar Stipe Pletikosa.

> Subašić za Index: Želim biti Plete nakon Plete!

"Odlučio sam još prije leta za Brazil. Neki igrači su to znali i hvala im što su zadržali za sebe moju najavu. Potvrdili su mi da sam ih s pravom smatrao ljudima od povjerenja", rekao je Pletikosa za Sportske novosti.

"Izborniku sam već rekao i čini mi se da nije bio iznenađen. Uz velik respekt predložio mi je da ostanem i dalje na raspolaganju, ali najiskrenije to ne bi imalo smisla. Sada mlađi trebaju dobiti prostora, mora ih se istrpjeti ako i pogriješe, jer to je cijena odrastanja", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prisjetimo se, Pletikosa na SP-u nije bio na razini nastupa koji su ga proslavili, a vrlo glasni bili su oni koji su zazivali njegova nasljednika Danijela Subašića koji je u Monacu za klupu vezao ponajboljeg vratara SP-a Sergija Romera.

Dodajmo za kraj kako je Pletikosa za reprezentaciju debitirao davne 1999. godine, a u međuvremenu upisao čak 114 nastupa što ga svrstava na drugo mjesto svih vremena iza Darija Srne. S Hrvatskom je nastupio na tri svjetska i dva europska prvenstva.


Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara