Jajalo više nije igrač Rijeke: Platit će naknadu za prijevremeni raskid ugovora

Jajalo više nije igrač Rijeke: Platit će naknadu za prijevremeni raskid ugovora

Foto: Guliver Image/Getty Images

MATO JAJALO nije više igrač Rijeke. Na službenim stranicama kluba s Kantride potvrđeno je da je dogovoren raskid ugovora s igračem, nakon više razgovora između čelnika kluba i predstavnika igrača.
 
Svemu je prethodilo bježanje Jajala s priprema, a o trenutnoj situaciji izjasnio se sportski direktor Rijeke Srećko Juričić.
 
Jajalo će platiti određenu naknadu za raskid ugovora
 
"Nakon svega što se dogodilo igrač bi u daljnjem radu s HNK Rijeka mogao očekivati samo obavezne trenažne procese i isključivanje iz momčadi na određeno vrijeme s upitnim povratkom. Uzimamo u obzir okolnosti koje su dovele do nekog postupka, no to ne znači da toleriramo ponašanje koje nije primjereno i šteti ostatku momčadi ali i ugledu cijelog kluba."
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Igrač se ogriješio o klupski pravilnik na jedan neoprostiv način što je u konačnici i dovelo do raskida ugovora na štetu igrača koji će platiti naknadu za prijevremeni raskid ugovora. Mi se sada koncentriramo na budućnost i ne želeći gubiti vrijeme nastavljamo s radom na dovođenju pojačanja koja su nam u ovom trenutku potrebna", rekao je Juričić.
 
Jajalo se ispričao, no ne želi o detaljima svog poteza
 
Mato Jajalo se s malim odmakom također osvrnuo na svoj neobičan potez: "Svjestan sam ishitrenosti i nepromišljenosti svog postupka.  Nisam mnogo razmišljao prije nego sam se odlučio na taj korak, radi se o impulzivnoj odluci zbog obiteljskih razloga koji su izrazito neugodne prirode. Ne želim ulaziti u detalje, želim da razlozi ostanu dio moje privatnosti i nadam se da će me svi razumjeti. Svjestan sam nevolja i neugodnosti koje sam izazvao svojim postupkom i ovim putem ispričavam se svima koji su na bilo koji način pogođeni."
 
"HNK Rijeka je za mene napravila mnogo, vratila me u igračku poziciju kojoj sam se prije dolaska u Rijeku samo nadao. Zbog toga će klub i Grad za mene uvijek imati posebno mjesto. Posebice zato što je moj život u Rijeci bio više nego dobar. Zahvaljujem Klubu koji je prihvatio obeštećenje i naknadu za moj odlazak, što je u konačnici razumio u kakvoj se poziciji nalazim a to nikako nije bila obaveza kluba. Znao sam da sam angažiran u veliki klub, cijenim sve s kojima sam surađivao – svoje suigrače, trenera, stručni stožer, Upravu kluba i sve navijače koji ovaj klub bodre na jedan poseban način", zaključio je.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara