Jarni: Nema smisla kukati, Kovač je izabrao najbolje

Foto: Index

NAJBOLJI lijevi bek kojeg je hrvatska nogometna reprezentacija ikada imala, Robert Jarni, s nestrpljenjem iščekuje početak Svjetskog prvenstva i prvu utakmicu s Brazilom. Hrvatska danas od 16 sati u Osijeku igra protiv Malija posljednju provjeru prije odlaska u domovinu nogometa.

Niko Kovač traži završni popis koji će otkriti odmah nakon utakmice.

"Šteta zbog ozljeda koje su iz stroja izbacile nekolicinu potrebnih igrača", rekao je Jarni.

''Otpali su nam igrači koji bi definitivno imali svoju minutažu, to su svi igrači na koje se definitvno može računati, imaju iskustva i koji bi nam jako dobro došli''.

No koga nema, bez njega se može i mora. Svi ostali morau biti maksimalno motivirani, spremni i jedva čekati prvu utakmicu protiv Brazila.

''Igramo protiv Brazila, protiv domaćina koji ima veliki pritisak da mora biti prvi, sve je na njihovoj strani, međutim, u takvim utakmicama smo uvijek igrali najbolje. Ne tražim pobjedu, ali s neriješenim rezultatom bio bih prezadovoljan'', dodaje Jarni koji vjeruje da će Hrvatska prolaz tražiti preko Meksika i Kameruna

''To će biti naše utakmice istine, jako teške, svaka za sebe posebna jer su drugačiji tipovi momčadi i igraju drukčije. Mislim da moramo biti totalno rasterećeni''.

Jarni se, kaže ne želi miješati niti nuditi svojih idealnih 11 za Brazil, no osvrnuo se na staru boljku reprezentacije - lijevog beka.

''Pranjić je prošao dosta toga i igrao u velikim klubovima i ima dosta iskustva. Ono što nam može donijeti je igra prema naprijed. Bek je taj koji se treba nametnuti krilu. Da krilo čuva njega, a ne da bek čuva krilo i to opet ovisi o igri cijele momčadi''.

I poruka za kraj.

''Nema smisla niti kukati niti plakati, imamo igrače koje imamo, to su najbolji igrači koje je izbornik izabrao i treba ih maksimalno podržati'', istaknuo je Jarni.

 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara