Još jedna ratna legenda o Luki i njegovim kostobranima

Još jedna ratna legenda o Luki i njegovim kostobranima

Foto: Screenshot

KAO i svaki put kad Luka Modrić dođe u centar pozornosti, mediji su se još jedno raspisali o njegovoj životnoj priči, naravno, potencirajući Domovinski rat i teške početke hrvatske zvijezde kojoj njegov agent Mario Mamić ovih dana sređuje transfer u Real Madrid.

Zato je ugledna "Marca" podsjetila na Modrićeve nogometne početke u Zadru.

"Luka je rođen 1985., a kad je imao šest godina počeo je Domovinski rat, u ključnom trenutku za njegov život. Njegov otac Stipe borio se na strani hrvatske vojske, a djeda su mu Srbi ubili u Obrovcu. Luka i njegova majka sklonili su se u Zadar", piše Marca i opisuje njegov izbjeglički život u hotelu Kolovare gdje se većinom "družio" s loptom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Igrao je po cijele dane i razbio više stakla s loptom nego što ih je razbijeno u ratu", prenosi Marca izjave hotelskog osoblja.

"Iako je bio blizu prelaska u Hajduk, odbačen je nakon dvotjedne provjere, vratio se u Zadar gdje ga je otkrio Tomislav Bašić kada mu je bilo 10 godina". Španjolci ponavljaju Bašićeve riječi kako je Modrić igrao s drvenim kostobranima jer nije imao novaca za prave, no tu je besmislicu kasnije Luka sam demantirao: "Ne znam tko je tu glasinu pokrenuo, ali to nije istina. Imao sam normalne 'kostobrane' s naljepljenom slikom Ronalda", prenosi Mirror Modrićeve riječi.

Marca, doduše, napominje kako Modrić ne voli i ne priča često o ratnim događajima. "Rat me ojačao. Bila su to teška vremena za mene i obitelj, ali ne želim se vječno vraćati na to", prenose Španjolci njegove riječi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara