Josip Sesar o kaosu u Ciboni: Razočarao me Rimac! Ako me ne želi, neka mi to kaže u lice

Foto: Hina

JOSIP SESAR bio je direktor Cibone - jedan dan! Mjesto mu je ponudio fiktivni predsjednik Ivica Lovrić, koji se tri tjedna nije pojavio u klubu pred raspadom. Nejasno je tko je Sesara zapravo smijenio.

> Nije Sesar nego Bandićev čovjek: Cibona danas dobiva novog direktora

Situaciju u kojoj se nalazi najveći hrvatski klub, istinski simbol grada Zagreba, njegov gradonačelnik Milan Bandić sa svojim pročelnikom koristi za međusobne obračune. Otišli su toliko daleko da su klubu predložili i stečaj, dok u isto vrijeme rasprodaju klupske nekretnine nikad utvrđene vrijednosti, koja bi mogla biti i debelo veća od Ciboninih dugova. Dok svatko za rukav poteže svog novinara, a iz kluba stižu službena priopćenja nedostojna dječjih biltena, prvak regije ne zna hoće li, kada i s kakvom ekipom krenuti na pripreme. U međuvremenu, ipak se čeka ustoličenje novog sportskog direktora, koji neće biti Lovrićev, već Bandićev čovjek. Dakle ne Josip Sesar.

Ni kao igrač, kojeg smo nekad uživali gledati, nije volio obrambene zadatke, pa je i u ovom internom sporu u klubu zauzeo sličan stav.

"Nazvao me predsjednik Lovrić i ponudio mi je mjesto direktora, što sam u najboljoj vjeri i prihvatio. Ušao sam u to jer sam želio pomoći klubu. Dugo sam omladinskom pogonu koji je vrhunski posložen. Od kada je u Cibonu stigla nova uprava omladinski pogon podignuli smo na visok nivo, a ja sam imao uvid u sve to i želio sam napraviti korak dalje u razvoju igrača za seniorsku momčad. Nakon što sam Lovriću rekao da želim raditi, stigle su razne reakcije. Čuo sam da me stručni stožer ne želi, svi su imali neke poruke preko svojih novinara i natjerali su me da se Lovriću ipak zahvalim na ponudi. Kasnije sam čuo i da je klub poslao demantij"

"Nisu me zanimale nikakve zakulisne igre"

Kako to tumačite?

"Kada sam razgovarao s predsjednikom, nisu me zanimale nikakve zakulisne igre. Ušao sam u ovu priču sa sportskim motivima. Očito je nekima to zasmetalo. Kada sam dobio tu informaciju, zahvalio sam se"

Je li vama trener Rimac rekao da vas ne želi?

"Ja sam tako čuo. Nije mi se danas želio ni javiti na telefon i to me najviše od svega razočaralo. Ako sve ovo nije istina, mogao se javiti i reći da nije tako. On je odlučio da se neće javiti. Ponudio sam Ciboni svoju sportsku pomoć, jer nažalost klubu ne mogu financijski pomoći. Cibona je u velikim problemima i to se neće riješiti u mjesec ili dva. Dugo godina sam bio u klubu, mnoge stvari su se radile pogrešno, ali sada je vrijeme da se Ciboni pomogne. Ja sam uvijek tu ako treba pomoći i bit ću najveći Cibonin navijač. No, ne želim nabijati nogom u vrata. Ako me netko ne želi, nema problema. Nije me to pogodilo, to je sve dio sporta. No, razočarali su me postupci i poruke iz kluba. Rimac je mogao jednostavno nazvati i reći u čemu je problem"

Jeste li sigurni da je to odluka Rimca?

"Tako sam čuo i odmah sam ga nazvao. Ne zanima me što se događa u pozadini i je li ovo sukob na relacijama koje me također ne zanimaju. Nije moj posao da tražim rješenje za opstanak kluba, ja želim pomoći u onome gdje mogu i gdje sam dobar"

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara