Jovanović gurnuo Euro u Hrvatskoj "močvarnim bićima": Želimo ga na Poljudu, ali neka HNS plati i organiziraMINISTAR SPORTA Željko Jovanović želi da Split i Hrvatska ugoste dio "transkontinentalnog" Eura 2020., ali angažman njega i Vlade koje je dio, staje na toj želji.

Jovanović nema ništa protiv toga da za sedam ljeta Hrvatsku okupira još kojih dodatnih par desetaka tisuća turista i ovdje ostave koji milijunčić više, ali  bez preuzimanja ikakvih financijskih i organizatorskih obaveza od strane njegovog ministarstva ili Vlade.

"Naravno, ministarstvo ni hrvatska Vlada na sebe ne žele preuzimati bilo kakve financijske obveze. Hrvatski nogometni savez dužan je naći sponzore, investitore i utvrditi interese gradova da se ili obnove postojeće ili gradi nove stadione", poručio je Jovanović.

Ipak, ministar nije zagovornicima Eura na jednom hrvatskom stadionu ponudio samo želju, dao je i jedan besplatan savjet:

"Zbog nogometne tradicije Splita, ali prije svega zato što bi bilo najjeftinije i najpovoljnije što se tiče ulaganja u uređenje i rekonstrukciju, Poljud bi bio idealan stadion za domaćinstvo."

Ako se sjećate, Jovanović je prije dvije godine u predizbornoj kampanji prema položaju ministra sporta jurišao s pozicije beskompromisnog isušivatelja, kako je govorio, "nogometne močvare", protiv kukaca i vodozemaca koji su uzurpirali najpopularniji sport i njime vladaju bez časti, skurpula i zakonskih obaveza, pri čemu im je na prvom mjestu jedino osobno bogaćenje kroz pokazivanje i distribuciju igrača putem reprezentacije.

Osvajanjem ministarskog položaja, njegova borba svela se na par sporadičnih verbalnih okršaja s Mamićem, koji je i dalje tamo gdje je bio, samo još moćniji i bogatiji.

Najnovijom porukom, kako je Vlada za ugošćavanje Eura, ali neka ga HNS plati i organizira, Jovanović je nogomet samo gurnuo u još čvršći zagrljaj "močvarnim bićima", ali tko se još sjeća izgovorenog u žaru predizborne bitke.

Jasno je da je državna blagajna prazna poput Hajdukove ili Dinamovog bodovnog konta u skupinama eurokupova, ali ovdje ne govorimo o sanaderovskom rasipanju milijardi zbog izgradnje nekoliko preskupih mega-dvorana za jednokratnu upotrebu, par godina propadanja i desetljeća otplaćivanja, nego o ulaganju od par milijuna eura na sanaciju i šminkanje Poljuda, koje bi se financijski isplatilo "istog ljeta", a da ne govorimo o neprocjenjivoj turističkoj promociji Hrvatske usred sezone.

Ovako, vrhnje će, ako ga bude, pobrati oni protiv kojih se Jovanović navodno svim silama borio. Ili ako se slučajno ne nada da će ih do tada u HNS-u zamijeniti neki novi ljudi?

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara