Jovanović potvrdio: Ratko Rudić postaje posebni savjetnik za strategiju sporta

Jovanović potvrdio: Ratko Rudić postaje posebni savjetnik za strategiju sporta

Foto: Damir Krajac/Cropix

RATKO RUDIĆ postao je novi savjetnik Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

"Drago mi je što smo se dogovorili da ja sudjelujem u tom poslu. Ja ću sve svoje znanje i iskustvo nastojati prezentirati hrvatskoj javnosti s grupom kvalitetnih ljudi", poručio je Rudić, a informaciju je Media servisu potvrdio ministar Željko Jovanović.

"Nema boljeg čovjeka za taj posao od Ratka Rudića, našeg proslavljenog trenera koji ima ogromno iskustvo i koji će kao glavni savjetnik za razvoj sporta u Hrvatskoj biti dio tima u našem Ministarstvu", kazao je Jovanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rudić će biti jedan od kordinatora koji će se baviti novom strategijom razvoja sporta.

"Naš je cilj izraditi novu strategiju razvoja sporta u Hrvatskoj, što je nastavak strateških dokumenata koje smo već izradili, a to je uloga trenera u sportu i financiranje sporta. Sljedeći korak je izrada te strategije koja mora dati odgovore na sva pitanja, kako učinkovitije financirati sport, kako provesti kategorizaciju i na taj način omogućiti da Hrvatska bude još uspješnija", poručio je ministar.

Za kraj razgovora Jovanović je potvrdio kako su nesuglasice s Hrvatskim olimpijskim odborom otklonjene, ali i potvrdio kako će glavnom tajniku definitivno biti smanjena plaća.

"Nakon razgovora s predsjednikom Matešom, riješili smo taj problem i dobili tražene podatke. Sljedeći korak će biti da su dužni uskladiti svoje plaće sa svima onima koji se financiraju iz državnog proračuna", zaključio je Jovanović.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara