Jurčić bod posvetio Čačiću i otkrio tajnu njegovog osvajanja: Igračima nisam dao da sjednu na poluvremenu!

Foto: Damir Krajač / Cropix

"GOL koji smo zabili i bod koji smo osvojili znače puno, jer smo tako konačno skinuli veliko psihološko breme koje smo imali." izjavio je nakon prvog Dinamovog boda u LP novi/stari trener Dinama.

> Legenda kijevskog Dynama: Ovo nije bio nogomet i nema ga potrebe komentirati

"Osim svojim igračima, želim zahvaliti i Anti Čačiću, koji ima veliki udjel u ovom bodu.", podsjetio je na svog prethodnika.

"O samoj utakmici teško je razgovarati, jer uvjeti su bili teški i trebalo im se prilagoditi. Sve ono što smo dogovorili prije utakmice na sastanku u 17 sati, palo je u vodu kada je neposredno prije utakmice počeo padati gusti snijeg. Ali, moji igrači su pokazali da ono što smo govorili u najavi, kako će biti pravi i dati zadnji atom snage, nije ostalo samo na riječima."

Jurčić se zahvalio i suparniku u sniježno-blatnoj kaljuži: "Čestitam i kijevskom Dynamu. Utakmica je bila u iznimno teškim uvjetima i žestoka, prava muška, ali nijednog trenutka nije bila gruba ili nekorektna."

Je li nakon prekida zbog gustog snijega mislio da će utakmica biti odgođena?

Nisam strahovao od mogućeg otkazivanja utakmice, jer nam je delegat rekao kako su pod svaku cijenu odlučili da se utakmica odigra do kraja, pa makar da je padao još gušći snijeg.

Dinamo večeras nije pokazao ono što se dogodilo već nebrojeno puta  u europskim utakmicama - potpuni pad nakon primljenog gola. Što je Jurčić rekao igračima da to nisu ponovili?

"Nisam im dao da sjednu u svlačionici. Vidi, Šimuniću i Ademiju, kao igračima koji vide igru ispred sebe, dao sam potpune ovlasti, da i verbalno drže tenziju. Svi su u nastavku bili pravi, a nagrada je došla na kraju."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovacije tribina Šimuniću?

"Od prvog dana sam rekao da je jedan od četiri igrača koje sam izdvojio kao one koji imaju sve ovlasti, jer on tako igra i tako se ponaša i drago mi je da publika to nagrađuje."

Krstanović je ušao, izborio penal i zabio gol?


"On je idealan igrač za situaciju kada se mora preskakati igru i pokazao se takvim. Možda pri tome nije cijelo vrijeme imao podršku igrača, ali uvježbat ćemo to.

Sammir i on su se dogovarali tko će pucati?


"Na sastancima prije svake utakmice zapišem izvođače penala i naš prvi izvođač je Sammir, a drugi Šimunić. Dok je Krstanović bio standardan, također je izvodio penale, ali kada su igrači na terenu, onda je to drugačije. Krstanović je preuzeo odgovornost."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara