Jurčić za Index: Nažalost nikad nismo imali kulturu opraštanja od nogometnih velikana

Jurčić za Index: Nažalost nikad nismo imali kulturu opraštanja od nogometnih velikana

Foto: GNK Dinamo

EDUARDOV oproštaj od reprezentativnog dresa za Index je prokomentirao bivši trener Dinama i član stručnog stožera hrvatske reprezentacije Krunoslav Jurčić.

"Slučaj Eduardo treba usko povezati s onim Ognjena Vukojevića. Ne treba biti previše pametan za reći kako su njihove reakcije izazvane statusom na svjetskom prvenstvu. Iskreno, ne vjerujem da su o oproštaju razmišljali prije SP-a, pogotovo jer još uvijek igraju u relativnog velikim klubovima, gdje su standardni. Odnos izbornika Kovača prema njima bio je presudan", rekao je Jurčić.

Dudu je na posljednja dva velika natjecanja odigrao svega 20-tak minuta. Nije to način na koji se oprašta od velikana hrvatskog nogometa...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Činjenica je da mi nemamo, kako na klupskom, tako i na reprezentativnom nivou stil, kulturu opraštanja od velikih nogometaša. S druge strane to je u sportu općenito jako teško stvoriti, jer su forma i interesi najvažniji i često nema mjesta za sentimentalnost. Ipak, čini mi se da bi trebali biti senzibilniji i davati im bar ponešto drugačije tretman".

Je li Eduardo imao mjesta u ovom reprezentaciji na SP-u i u predstojećim kvalifikacijama?

"Presjek Duduove reprezentativne karijere vrlo je jednostavan. Prvi dio, kada je uz Srnu nekoliko godina bio nosioc nacionalne vrste te drugi, nakon povrede. Nažalost, Dudu se nikada nije vratio do te mjere da bude i blizu igara iz najboljih dana. On je po meni bio iskoristiv za neke utakmice i neke dijelove utakmice i to mu se trebalo otvoreno reći. Mislim da bi na taj način izbjegli ovaj nagli oproštaj jer je sigurno da bi nam u kvalifikacijama bio potreban".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara