Jusuf Nurkić, od heroja do izdajnika u samo jedan dan

Foto: Hina

DO jučer ga je cijela bh-a sportska javnost glorificirala, smatrala ga svojim novim sportskim herojem i kovala ga u zvijezde, no sve se radikalno promijenilo u samo jedan dan. Jusuf Nurkić je u samo jednom danu od miljenika nacije postao persona non grata i izdajnik. 
 
Naime, Nurkić je zbog ozljede napustio pripreme košarkaške reprezentacije BiH-a i otišao je na liječnički pregled u Zagreb. Također je rekao, da mu je žao što neće moći pomoći reprezentaciji u kvalifikacijama za EP koje će se igrati 2015.
 
Na reakcije iz BiH nije trebalo puno čekati  i one su bile, kao što se i očekivalo, uglavnom osuđujuće.
 
'' Ovaj potez smatramo teškim prekršajem discipline i odnosa prema državnom grbu. Pogotovo ako se uzme u obzir kako Jusuf Nurkić nijedan zdravstveni nalaz nije dostavio našem medicinskom timu. Na našu žalost, Fibine sankcije po ovom pitanju ne tretiraju NBA-igrače.
U suprotnom, ponašanje Jusufa Nurkića bi od strane Košarkaškog saveza BiH već bilo drastično sankcionirano. Košarkaški savez BiH će u svakom slučaju razmotriti i u narednom razdoblju donijeti odluku o sankcijama za narušavanje discipline i ugrožavanja rezultata košarkaške reprezentacije BiH - ističe se u priopćenju iz Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine'', stiglo je priopćenje iz košarkaškog saveza BiH.
 
Napominjemo, Nurkić je na EP za generaciju U-20 proglašen MVP-jem turnira i praktički je sam doveo BiH u elitni razred. Bio je jedan od nositelja igre Cedevite kroz cijelu sezonu i logično je da je sve to došlo na naplatu. No, žalosno je kako u ovom slučaju svi vode računa o nekim drugim interesima, osim o zdravlju mladog košarkaša. A ono bi ipak trebalo biti najvažnije.
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara