Kako je NK Zagreb dobio licencu?

Foto: Nenad Dugi / Cropix

I OVE će godine postupak licenciranja za sobom povlačiti razne skandale, barem sudeći prema reakcijama nakon objave prvih prihvaćenih i odbijenih zahtjeva klubova.

Jutros je HNS objavio popis klubova i ishod njihovih zahtjeva za licence UEFA-e, Prve i Druge HNL, a na njemu se našao i Zagreb iako klub još uvijek ima nerješeni spor s barem jednim igračem.

Radi se o Vedranu Nikšiću, koji je s "Pjesnicima" potpisao četverogodišnji ugovor 2011. godine i od kluba potražuje ukupno 1,1 milijuna kuna. Odlukom Disciplinske  komisije NK Zagreb igraču je izrečena ukupna novčana kazna od 210.427,40 kuna za prekršaje u aktualnoj i prošlog sezoni, te klub izričito priznaje da Nikšiću duguje samo iznos od 886 709,66 kuna. Nikšić potražuje i spornih 200 tisuća kuna koje mu je klub oduzeo naplaćivanjem kazni.

Pred Arbitražnim sudom HNS-a je u tijeku arbitražni postupak naplate nesporne tražbine.

Zbog svega navedenog NK Zagreb ne ispunjava financijske uvjete za licenciranje za Prvu HNL te je odluka Ureda za licenciranje HNS-a nezakonita i skandalozna, poručio je Nikšićev odvjetnik Željko Ćapin te najavio kako će o slučaju izvijestiti sportsku inspekciju MZOS i UEFA-u. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara