Kako je cijeli HNL postao Dinamova filijala: Modri Europom hrane ostale klubove

Foto: Hina

NEMA samo Dinamo financijsku korist od europskih uspjeha, već i ostali hrvatski klubovi. Tako će devet članova prve lige na temelju prošlogodišnjih europskih rezultata Modrih za svoje nogometne škole dobiti više od 3,4 milijuna kuna.

Dinamo je prošle sezone, kroz play-off Lige prvaka, došao do skupina Europske lige i tako osigurao nešto više od 3,4 milijuna kuna hrvatskim prvoligašima. Kada se iznos podijeli na devet klubova (jer Dinamo ne dobiva ništa od tih sredstava) svaki klub će dobiti oko 380 tisuća kuna. Uvjet za dobivanje ovih sredstava je da klubovi imaju po licenciranju prihvaćen i odobren program razvoja mladih. Naime, sredstva su predviđena isključivo za nogometnu školu i razvoj mladih igrača.

Inače, Dinamo je u prošle tri godine svojim europskim rezultatima hrvatskim prvoligašima za nogometne škole zaradio čak više od 14 milijuna kuna. Najbolji hrvatski klub tako svojim rezultatima u europskim natjecanjima konstantno popravlja nacionalni koeficijent kako bi i drugi naši predstavnici imali bolji status na ždrijebu, ali i donosi izravnu financijsku korist jednom od najvažnijih dijelova svakog hrvatskog kluba – nogometnoj školi.

U tri godine Dinamo ostalim klubovima zaradio 14,2 milijuna kuna

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2011./2012. – 5,4 milijuna kuna (oko 490 tisuća kuna svakome od 11 klubova)

2012./2013. – 5,4 milijuna kuna (oko 610 tisuća kuna svakome od 9 klubova)

2013./2014. – 3,4 milijuna kuna (oko 380 tisuća kuna svakome od 9 klubova)

Ukupno u posljednje tri sezone – 14,2 milijuna kuna (oko 1,5 milijuna kuna svakome klubu)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara