Kaos u Buenos Airesu: Navijači Boce suzavcem napali igrače Rivera, derbi prekinut

Kaos u Buenos Airesu: Navijači Boce suzavcem napali igrače Rivera, derbi prekinut

Foto: Screenshot

NOĆAS se trebao odigrati najveći derbi argentinskog nogometa između Boca Juniorsa i River Platea, treći u vrlo kratkom roku, u sklopu osmine finala Cope Libertadores. Na rasporedu je bio uzvrat, River je iz prve utakmice na svom terenu donio prednost od 1:0.
 
Susret je započeo, ali prije početka drugog dijela, kod rezultat 0:0, navijači Boca Juniorsa ubacili su suzavac u tunel kroz koji su se na teren vraćali igrači River Platea.
 
U tom incidentu neki igrači gostiju su zadobili opekotine, klupski liječnik otkrio je kako su Ponzio i Funes Mori završili u bolnici na dodatnoj njezi, a sudac Herrera odmah je zaustavio susret.
 

 
"Ovo je potpuna sramota"
 
Nakon otprilike sat i pol dogovora i konzultacija odlučeno je da se susret više neće nastaviti, odnosno kako je definitivno prekinut. Po svemu sudeći bit će registriran 3:0 u korist Rivera, koji će tako proći u četvrtfinale ovog natjecanja.
 
"Igrači nisu mogli nastaviti, imaju opekline prvog stupnja", objasnio je liječnik River, dok je trener Rivera Marcelo Gallardo jasno i glasno poručio: "Zar nam trebaju ovakve stvari? Ovo je potpuna sramota."
 
Predsjednik Boce Daniel Angelici smatra, pak, da krivnja nije na domaćem klubu. "Nije bilo moguće pronaći suzavac i ostale predmete koje su navijači unosili na stadion. Suzavac u spreju je malen, ne znam kako radi, ali znam da može biti neugodan", zaključio je.
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara